Varkenshouderij

Nieuws 2053 x bekeken 6 reacties

'Biggenprijs mooi en kansrijk plan'

Barneveld - NVV-vicevoorzitter Theo Duteweerd noemt de nationale biggenprijs waar een initiatiefgroep van vier handelaren aan werkt 'een interessant plan'. Duteweerd: "Een mooi en kansrijk plan." Hij vindt het positief als ketenpartners plannen maken die de varkensvleesketen voordeel op kunnen leveren.

Een onderdeel van het voorstel is dat de NVV-biggenprijs en beursprijs van handelarenkoepel Vee&Logistiek Nederland het veld ruimen, zodra de nationale biggenprijs wordt geïntroduceerd. Op het afschaffen van NVV-biggenprijs wil Duteweerd niet vooruit lopen. "Daar gaat het landelijk bestuur over. Als het plan gereed is, zal het bestuur dat serieus bekijken."

Cees Oostrom, voorzitter van sectorcommissie varkens van Vee&Logistiek Nederland wil eerst meer informatie over de nieuwe notering, alvorens daar iets over te kunnen zeggen. Op voorhand zegt hij niet overtuigd te zijn dat een variabele toeslag er toe leidt dat het biggenaanbod zich aanpast aan de vraag.

Laatste reacties

 • silviabakel

  Als het zover komt, meteen ook maar opnemen dat die handelaren niet meer, uit de vleesvarkenshouder zijn portemonee, de toeslag, zonder reden, gaat opdrijven.

 • c.putten

  als dit superplan doorgaat zullen veel mesters weer lid worden ,veel fokkers die het niet eens zijn kunnen weser eems prijs afspreken,nvv weer gewoon belangenbehartigen en geen tweespalt zaaien zoals nu.

 • Wim Toornstra

  Zo is het scharrel mooie escape voor de hopeloos tweespalt zaaiende niets toevoegende NVV notering.
  Ik wordt meteen weer lid.

 • WT

  Hoezo weer boeren in de commissie, nog niet genoeg geleerd van de
  allesvernietigende NVV notering,
  Of wil Jan opnieuw via stroman Theo D ook deze notering beinvloeden?
  De handelaren hebben immers allemaal hun aandeeltje in de
  totstandkoming van de beursnotering.


 • kalkar

  Vreemd verhaal, ingewikkeld vooral. Nu met het verhogen van de basisprijzen heb je hetzelfde effekt. Dus wat steekt hier weer achter? Of zouden deze ietwat oude grijze mannen opeens het kerstlicht hebben gezien en voor het eerst van hun leven eens wat terugdoen naar de boeren i.p.v. altijd maar hun eigen portemonnee grof vullen over onze vermoeide ruggen?

 • John*

  het zou gruwelijk helpen als nu al bekend wordt gemaakt dat er in juni 5 euro toeslag van de biggennotering af gaat. Daar is geen systeem met percentages voor nodig.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.