Varkenshouderij

Nieuws 3714 x bekeken 12 reacties

Beursprijs varkens gelijk, biggenprijs omhoog

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens blijft onveranderd op €1,22 per kilo geslacht gewicht. Voor de biggen zit er wel een prijsstijging in, verwachten Nederlandse biggenhandelaren.

Vleesconcern Hilckmann maakte eerder vandaag ook een onveranderde varkensprijs bekend van €1,25 per kilo geslacht gewicht. Meer zit er blijkbaar op dit moment niet in met het oog op de feestdagen en dus minder dagen om te slachten.

Bij de biggen voorzien de biggenhandelaren deze week een prijsverhoging van 50 cent per stuk. Als deze verwachting uitkomt, stijgt de definitieve beursprijs voor biggen naar €24,50 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • c.putten

  biggen deze week in het hok 26 euro bij mij ,dus die 24.5 klopt heel aardig als je transport erbij telt.

 • varkenshouder1

  +10 tot 12 euro wordt er in de markt betaald momenteel en biggen lopen wel vlotter weg, al zal wel de vetteprijs mee omhoog moeten.

 • boerkebrabant

  scharrel, dat zullen wel speenbiggen zijn

 • c.putten

  ha ha ,en dan ga ik er waarschijnlijk nog op verliezen.26 big,65 voer is 90 euro plus 20 euro kosten maakt 110euro ,dus moeten ze minimaal 1.20 per kg opleveren over 4 mnd,en dat zie ik nog zomaar niet gebeuren.we zullen zien.

 • jan hien

  dat lukt toch wel met scharrel varkens

 • BoB de Bakker

  Wat zullen de voerprijzen in januari gaan doen, net zo hard zakken als nu de ruwe olie?

 • tedagro

  Nou maar mensen, kom maar op met die voorspellingen voor het jaar 2015,
  1 ding kan ik zelf nog wel voorspellen, we beginnen in ieder geval beroerd aan het nieuwe jaar !
  De biggenprijzen zullen de komende tijd wel wat stijgen door een krapper aanbod, maar kunnen alleen verder stijgen als de vleesvarkensprijzen aantrekken !

 • joannes

  Nu, @BoB de Bakker, wanneer de paralel met olie stand houdt kon je daar weleens gelijk in krijgen. Maar ja, oogsten hangen meer van het weer af dan olie en dat zou eea wel eens kunnen breken nu er minder strategische voorraden zijn in de wereld.

 • John*

  maak ze maar 10 euro die biggen des te eerder krijgen we geklaag dat er geen biggen te krijgen zijn met daarop volgend goeie varkensprijzen. al zat het wel een jaar duren voor het zover is

 • Voort Gang

  De toeslagen voor de biggen van tegenwoordig zijn veel te hoog. Veel 'slechte' biggen van vooral te grote tomen worden er met kunst en vliegwerk doorheen geholpen. Uiteindelijk zijn ze weken ouder en groeien ze bij de mester zeer slecht of gaan dan alsnog dood. Ik vind hoe groter de tomen, des te lager de toeslagen.

 • John*

  @voort gang

  Als je de leeftijd van de big belangrijk vindt kan je daar ook afspraken over maken. Bij mag je wel biggen kopen. hebben elke week een ander kleur blik.
  9 weken leeftijd en 25 is toeslag + 10%
  10 weken leeftijd en 25 kg is afgesproken toeslag
  11 weken leeftijd en 25 kg is toeslag - 10%
  12 weken leeftijd en ouder is geen toeslag

  Als het waar is wat jij zegt wordt het veel minder lucratief om het ondereind er doorheen te helpen. Ik werk inmiddels enkele jaren op deze manier en kunnen prima inschatten welke biggen wel en niet de eindstreep op tijd halen.. % biggen zonder toeslag is van 10% naar 2% gedaald en % met extra toeslag van 20 naar 40%. Daarnaast is het levend geboren biggen gestegen van 14,2 naar 15,3. Uitval in kraamstal is gelijk gebleven.

 • Ad7

  @John, dat heb je goed gedaan, alles is beter geworden. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen, of is het betere voer dat gebruikt is daar een verklaring voor?

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.