Varkenshouderij

Nieuws 1389 x bekeken 1 reactielaatste update:11 nov 2014

Tweede ronde proces Tönnies versus Tönnies van start

Bielefeld- Maandag is bij de rechter in het Duitse Bielefeld de zaak rond de zeggenschap van de aandeelhouders in het vleesconcern en familiebedrijf Tönnies begonnen.

Grootaandeelhouder Robert Tönnies, zoon van wijlen grondlegger Bernd Tönnies, wil van zijn oom en concernchef Clemens Tönnnies een belang van 5 procent terughebben. Robert schonk dit belang aan Clemens na het overlijden van zijn vader. De schenking moet echter ongedaan worden gemaakt, omdat Clemens zich schuldig heeft gemaakt aan 'grove ondank', vindt Robert. Zijn oom zou hem publiekelijk zwart hebben gemaakt, financieel hebben benadeeld en buiten hem naast het familiebedrijf een soort schaduwconcern hebben opgebouwd. Als Robert de zaak wint, verwerft hij qua stemrecht de meerderheid in het concern. Wat er dan gebeurt met het bedrijf is uit de aard der zaak dan onzeker. Eerder dit jaar won Robert al het tegen Clemens aangespannen proces inzake het ongedaan maken van het dubbele stemrecht waarover deze beschikte. De rechter kende Roberts eis toen toe. Het maandag begonnen proces is zo bekeken de tweede ronde. Het Landgericht in Bielefeld zal waarschijnlijk pas over enkele maanden een oordeel kunnen vellen. Maandagmiddag gingen de partijen daarom vooralsnog onverrichterzake weer uit elkaar.

Eén reactie

  • Jan Arthur

    Is dit nu van armoede of van weelde? Net kleutertjes die ruzie maken om een snoepje. te gek voor woorden.

Of registreer je om te kunnen reageren.