Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Minder uitbreidingsplannen varkenshouderij

Roggel - Het aantal bedrijven in de varkenshouderij en in de pluimveehouderij dat plannen heeft om uit te breiden en te investeren, is ten opzichte van vorig jaar licht gedaald.

18,8 procent van de bedrijven hebben plannen om uit te breiden. 4,5 procent van de bedrijven is van plan om te stoppen. Vorig jaar waren die percentages 23,5 procent en 5,6 procent. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Agridirect in Roggel. Agridirect deed onderzoek onder 2.300 varkenshouders (met minimaal 100 fokzeugen en/of 500 vleesvarkens) en pluimveehouders (met minimaal 10.000 leghennen, 15.000 vleeskuikens en/of 5.000 stuks ander pluimvee).

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat op 32,8 procent van de bedrijven de opvolging geregeld is. Op 20 procent van de bedrijven zit de opvolger al in maatschap; op 12,8 procent van de bedrijven staat de opvolger klaar.

Laatste reacties

  • slutter

    Beste mensen, de boot is al overvol......!!

  • aejp.poels

    hou de varkensrechten er aub op. anders vallen we allemaal om.

  • joannes

    Nog veel teveel ¨ondernemers¨ met die 18,8 % die denken dat ze betere toekomst krijgen met méér varkens in Nederland! Het leeuwendeel Moet over de grens vermarkt worden en dat blijkt steeds lastiger te worden. Kortom, vraag je eens af ¨Kan ik mijn Productie Rendabel Verkopen voor de periode dat ik die Investering moet terug verdienen?¨! Het is geen automatisme meer dat het maar ¨een gewone Varkenscyclus¨ is waarin de slechte jaren in de goede ruimschoots gecompenseerd worden! Kijk naar de Eiersector die ook door Politieke maatregelen en de daarop volgende massale Investerings ronde aan schaalgrootte in NL kapot gaat! NL kan zich met massale exportafhankelijkheid niet spiegelen aan producties in andere landen! De ene na de andere kostbare maatregel wordt bedacht om productie te beperken!

Of registreer je om te kunnen reageren.