Varkenshouderij

Nieuws 489 x bekeken 2 reacties

Franse varkensproductie blijft stabiel

Parijs - In Frankrijk zijn in de eerste negen maanden van dit jaar ruim 17,7 miljoen varkens geslacht, dat is slechts 0,3 procent minder dan in dezelfde periode in 2013.

In tonnage gemeten nam de productie echter licht toe met 0,6 procent tot bijna 1,46 miljoen ton. Dat kwam grotendeels doordat het gemiddeld geslacht gewicht met 82,1 kilo precies één kilo hoger lag dan een jaar eerder.

Uit het overzicht van de agrarische infodienst Agreste blijkt verder dat Frankrijk in de periode januari tot en met augustus 2014 3.019 levende varkens invoerde, dat is ruim een kwart minder dan een jaar eerder. De export van levende varkens nam met bijna 6 procent af naar 39.000. Verder bleef de invoer van varkensvlees met 411.350 ton op gelijk peil, terwijl de export vanuit Frankrijk met bijna 407.600 ton ruim 5 procent lager is uitgekomen.

Laatste reacties

 • petit

  ik denk dat deze cijfers niet echt kloppen

  82.1 kg geslacht??
  39000 varkens exporteren ?

 • Jan Arthur

  Jawel petit. 100 à 105kg levend. Ze houden de varkens niet zo lang in Frankrijk, anders worden ze te vet.
  Wat de export betreft zijn dat hoofdzakelijk varkens uit de grensstreek. Het merendeel Belgische biggen die daar vetgemest worden en dan terug in België geslacht worden. Je moest eens weten hoeveel varkens danis en vandenavenne in Frankrijk hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.