Varkenshouderij

Nieuws 653 x bekeken

Deense vleesexport binnen EU plus 2,5 procent

Kopenhagen - De Deense varkensvleesindustrie heeft in de eerste acht maanden iets meer (2,5 procent) geëxporteerd binnen de EU dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Het volume steeg daardoor naar 665.383 ton, zo valt op te maken uit de statistieken van landbouworganisatie LF. Met name Nederland nam meer af. De export groeide in dit geval met niet minder dan 71 procent naar 14.440 ton, waarvan het leeuwendeel (10.229 ton) wel bestond uit bijproducten. Dat was vorig jaar ruim de helft minder. De export naar derde landen had te lijden onder de gesloten Russische markt en daalde met 4 procent naar 377.000 ton. Niettemin namen diverse markten afzonderlijk bekeken meer af. De export naar China bijvoorbeeld groeide naar 136.420 ton, een toename met 8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.