Varkenshouderij

Nieuws 4951 x bekeken 36 reacties

Beursprijs varkens toch weer omlaag

Zoetermeer – De noteringscommissie van de beursprijs voor vleesvarkens heeft de notering toch weer verlaagd met 1 cent per kilo. De prijsverhoging van vorige week is daarmee teniet gedaan. De biggenprijs gaat naar verwachting wel iets omhoog.

Vleesconcern Hilckmann in Nijmegen houdt de notering voor de komende week wel onveranderd. Vorige week verhoogde dit vleesconcern zijn prijs nog met twee cent naar €1,35 per kilo geslacht gewicht. De Duitse slachterijen en de Vereinigungspreis vertonen al enige weken geen beweging.

In de biggenmarkt rekenen de Nederlandse biggenhandelaren op een verdere prijsstijging met 50 cent. De beursprijs voor biggen komt daarmee op €24 per stuk.

 

Voor de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • massy

  Wat een handelaren ze geven het wel heel snel op en dat voor 1 cent.

 • John*

  de toeslagen op de vleesvarkens lopen alweer op..

 • varkenshouder1

  Of het nog niet genoeg kost om varkenshouder te blijven!!! We zijn overgeleverd aan de grootmachten die het vlees maar niet afgezet krijgen en als toetje dan ook nog maar eens berevlees verkopen om nog minder afzet te genereren.
  Waar zijn we met zijn allen mee bezig??

 • Boer Boereke

  Het vlees niet verkocht krijgen ??? Terwijl heel de wereld 1€/kg geslacht duurder is ?????

 • joannes

  In Brazilië krijgen ze topprijzen. of anders gezegd; de consumenten moeten daar veel mee betalen!

 • fransderondhoeven

  joannes de consument betaald daar niet meer hier blijft tussen concument en producent veel te veel hangen

 • LUCTOR

  @fransderondhoeven Wat betaald de consument in week 45-2014 voor een kilo varkensvlees in Brazilie?

 • varken23

  In Brazilië hebben ze nog een varkenscyclus

 • fransderondhoeven

  luctor heb het over nederland inde winkel nog geen stuiver gezakt

 • priems

  mesters laat de biggenprijs niet stijgen gaat voor de kerst nog 15 a 20 centen af van de vleesprijzen. men is al weer bezig de toeslag op biggen te verhogen

 • Wim 1

  Wat zijn we optimistisch Priems.

 • Fermer

  @Varkenshouder1 #3, zou het niet zo zijn dat de grootmachten het vlees te gemakkelijk verkopen ? De bekende afzetkanalen bedienen voor een onderling goed acceptabele prijs, ieder z'n (grote) marge, en de boer die toch wel levert als sluitpost? Natuurlijk zijn er afnemers die meer betalen willen, maar dan loopt men het risico de langdurige con(r)acten te verliezen, en de nieuwe markten shoppen overal, dus dat kost meer werk. Meer vrijheid voor de boeren om te leveren aan wie men wil en liefst tegen van tevoren afgesproken prijs is de enige manier om de rest van de keten uit hun luie stoel te krijgen.

 • hertha

  Wim1, Priems is niet pessimistisch maar realistisch.

 • LUCTOR

  Hoe het gewend of gekeerd wordt door de schaalvergroting efficiëntie specialisatie is er een enorme over productie de tijden dat er een 10 tal NL exporteurs met een wagen vloot waar nu menig transport bedrijf jaloers op is, het niet bij benen konden om de varkens bij elkaar te krijgen om ze te exporteren naar zuid Europa is voorbij in deze landen is de productie ook gestegen met een veel lagere kostprijs als bij ons op de postzegel NL zodat ze nu zelf varkens aanbieden voor export. Van deze 10tal exporteurs is er geen een meer over zo zal het varkens houdend NL ook vergaan net als de textiel industrie.

 • Geert Verstegen

  In Nederland is de ruimte duur, het uurloon hoog en er wonen ook nog meer mensen in het buitengebied. De politiek zou moeten inzien, dat dit systeem in Nederland niet volhoudbaar is. De textielindustrie, de leerindustrie, de schoenenindustrie en de mijnbouw gingen ons voor. Als familiebedrijf zul je moeten voorsorteren op deze nieuwe werkelijkheid. Politiek stuurt nu aan op een kille koude sanering. Visieloos. Politici, accepteer de werkelijkheid van de toekomst en als samenleving moeten we nieuwe wegen in moeten slaan. Met een nieuw filtertje, vloersysteem, marktmodel of landschappelijke inpassing komen we er niet.

 • varkenshouder1

  #12 Emmerei: eens
  #15 Geert Verstegen: Ben jij de Geert Verstegen die tegen alle vergunningen bezwaar maakt in de regio Mill????

 • varkenshouder1

  De woordvoerder van de Brabantse milieufederatie ???

 • priems

  wil men een betere prijs voor de vleesvarkens zal men eerst minder biggen moeten kweken anders blijft het modderen en zal het nooit iets worden dus minder fokzeugen in Nederland

 • Ad7

  @Geert Verstegen; 'In Nederland is de ruimte duur, het uurloon hoog en er wonen ook nog meer mensen in het buitengebied. De politiek zou moeten inzien, dat dit systeem in Nederland niet volhoudbaar is'.

  Dus volgens jou moeten de prijzen voor ruimte en lonen omlaag en er mogen minder mensen in het buitengebied wonen!

  Dat al die industrieën verdwenen zijn zal wel komen omdat dat maakindustrieën zijn, en het is algemeen bekend dat die ,zoals je zelf al opmerkt, allemaal vertrokken zijn omdat de ruimte en arbeid in Nl onbetaalbaar is geworden en de wijk hebben genomen naar lage lonen landen.

  Een van de weinige maakindustrieën die dat hebben overleeft dankzij hard werken voor een beetje is de landbouwsector, en volgens jou stuurt de politiek aan op een kille sanering (nou een land krijgt het bestuur dat het verdient) maar dan moeten ze straks niet zielig gaan zitten wezen dat er weer meer werkelozen zijn omdat de landbouw ook nog de nek word omgedraaid (linksom of rechtsom)!

  Wat is jouw visie eigenlijk op die werkgelegenheid en betaalbaarheid van leven, hoe gaat Nederland de kost verdienen, of veeg jij alleen je eigen straatje schoon?

 • Mozes

  De textiel en mijnbouw zijn uit Nederland vertrokken omdat ze arbeidsintensief waren en een laagwaardig product maakten. Mercedessen maken is ook arbeidsintensief maar het product is hoogwaardig waardoor dat wel te handhaven is bij hoge lonen. De laatste jaren zien wij de textiel weer terug keren in twee vormen: ten eerste de volledig geautomatiseerde productie van eenvoudige kleding waar geen mens aan te pas komt. Ten tweede de productie van dure speciaal producten zoals kogelvrije vesten, brandwerende kleding en kunstgras voor voetbalvelden.
  De gedachte dat wij in Nederland geen maak-industrie kunnen hebben is dus onjuist. Wij kunnen alleen geen arbeidsintensieve maak-industrie hebben die laagwaardige producten maakt.

 • varkenshouder1

  De agrosector is 1 van de belangrijkste motoren van de economie momenteel. Milieubewegingen willen dat nooit zien.

 • John*

  Nederland zal samen met Denemarken de kraamkamer van Europa worden.

 • priems

  John denk niet in meer maar betere biggen

 • LUCTOR

  John om varkens houder te zijn en te blijven komt het niet alleen op vakmanschap aan maar ook op visie dat van de kraamkamer werd 20jaar terug ook al voorspelt komt domweg niet uit omdat de wereld niet begint in NL of ophoud landen die vroeger biggen te kort hadden hebben nu ook een overschot een grote slachter met visie investeert niet voor niets miljoenen in voormalige oostblok landen en Rusland productie regulering kan nog een uitkomst zijn zie het anders somber in voor varkens houdend NL

 • BoB de Bakker

  @varkenshouder1, exporteren met verlies, is dat goed voor de economie?

 • varkenshouder1

  Niet iedereen draait verlies

 • John*

  @priems, er zijn worden in Nederland genoeg betere biggen gemaakt, deze gaan vrijwel allemaal voor een goede prijs de grens over.

 • priems

  John krijgen wij daarom de slechtere biggen omdat de betere naar het buitenland gaan bedankt voor het inkoppertje

 • John*

  Priems, jullie krijgen de mindere biggen omdat de mesters hier geen hoge biggen prijzen willen of kunnen betalen.

 • priems

  willen heel graag maar kunnen dat niet omdat Vion en de rest ons een jodefooi geeft John

 • Ad7

  Alleen hoop ik van harte dat er geen besmettelijke ziekte uitbreekt in de kraamkamer, want dan zijn de rapen voor de export pas echt gaar!!

 • LUCTOR

  @John kom toch eens van dat boerenerf af er gebeurd meer in de wereld dan dat de vakliteratuur schrijft!!!

 • joannes

  @LUCTOR, de realiteit wordt altijd gedreven door initiatieven en vrees! Uiteindelijk winnen de initiatieven het altijd omdat vrees niet creëert of bouwt! Alleen hogere regelingen kunnen initiatieven buigen of omvormen, maar altijd verrassend in een richting die men zelden voorziet! In die zin zou @John* met zijn focus nog weleens gelijk kunnen krijgen!

 • John*

  @ad7 als er nu een besmettelijke ziekte uitbreekt is er net zo goed een probleem. missen nu al 4 miljoen vleesvarkensplaatsen om de in nederland geboren biggen af te mesten.

 • Ad7

  dat zeg ik!!

Laad alle reacties (32)

Of registreer je om te kunnen reageren.