Varkenshouderij

Nieuws 2777 x bekeken 12 reacties

Beursprijs varkens opnieuw omlaag

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens wordt verder verlaagd. Net als vorige week gaat er een cent van de notering af. De notering komt daarmee op €1,31 per kilo geslacht gewicht.

Eerder vandaag werd bekend dat vleesconcern Hilckmann zijn notering voor de komende week met 2 cent verlaagt naar €1,33 per kilo geslacht gewicht. Vorige week hield dit bedrijf zijn varkensprijs onveranderd.

De gemiddelde prijs op de Duitse internetbeurs ging vandaag met 1 cent omlaag naar €1,42 per kilo geslacht gewicht. Van de 2.160 varkens die op deze veiling werden aangeboden werden er 930 niet verkocht omdat de gewenste minimumprijs niet werd gehaald.

Op de biggenmarkt verwachten de Nederlandse handelaren een stabilisering van de prijs. Afgelopen week steeg de definitieve biggenprijs nog met €1 naar €24,50 per stuk.

Voor de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • massy

  Nederlandse handelaren die alleen maar toegeven .heb je daar wat aan????

 • BoB de Bakker

  Als de handelaar niet toegeeft worden er geen varkens geladen. Zo simpel is dat.

 • John*

  als nu de prijs die gemaakt wordt door de 400 veehandelaren, kan dat over paar jaar prima door de 1000 resterende varkensboeren.

 • varkenshouder1

  Hoe minder varkenshouders hoe meer grip op de prijs maar dat moeten we wel zelf naar ons toetrekken en niet tegenover elkaar gaan staan. Wij zijn grondstofleverancier van de slachterijen maar laten onze nek omdraaien door onze afnemers terwijl zij hun grondstof niet elders kunnen kopen.
  Wanneer staat de sector op en trekken wij zelf de kar en niet de tussenhandel of eindgebruiker.???

 • joannes

  @varkenshouder1, wat let je te handelen als een handelaar? De tijd dat je de handel onder je beheer en in prijs en volume risico hebt! De beste handelaar weet zijn verkoopprijs voordat hij het prijs en volume risico neemt! Varkens Houders, Vermeerderaars en Mesters in iets mindere mate hebben gekozen voor precies de tegenovergestelde positie. Sommigen sluiten het Prijs, Volume en Kwaliteits risico in de Slachterij met de classificering! De gehele varkensvlees productie periode! De gehele periode onzekerheid over de opbrengst, kosten en resultaat! Hoe kan je dan in hemelsnaam de exacte vraag en aanbod balans inschatten om op basis van schaarste een voldoende prijs te realiseren?

 • John*

  @ joannes, eigenlijk zeg je dat de slachterijen de sector met de classificering in de tang hebben? varkenshouders kunnen nauwelijks spelen met het aflever moment waardoor de varkens toch wel komen. Als slachterij doe je beetje biggenhandel om gevoel te krijgen van het aanbod vier maanden later. Ze kennen het spelletje nu wel zo goed dat het zelfs lukt om de kosten van de lege haken bij de varkenshouder neer te leggen.

 • John*

  de wereldmarktprijs ligt bijna 60 cent hoger.. als onze varkens voor dat bedrag te koop zetten kan er best wel wat minder goed gekwalificeerd worden en zal er deel van de vleesvarkens naar de worst (overschot) gaan maar altijd beter dan zoals het nu gaat.

 • massy

  Bob de bakker en joannes het gaat er mij over om een balletje op te gooien voor heel de sector om in ieder geval een hogere prijs te bepleiten als wat er nu gebeurd en een oplossing te zoeken. en dat we samen proberen evt samen met de handelaren niet zomaar toe blijven geven of hebben jullie een beter idee.

 • John*

  misschien maar is starten met het aanschaffen van een collectieve slachterij om gehakt te draaien.

 • joannes

  @John*, eigenlijk zeg ik dat wanneer Varkenshouders de Handel willen passeren zij, bij hun wel of niet produceren beslissing, de verkoopprijs moeten betrekken. Wanneer je weet wat je kan ontvangen voor je geproduceerde Varkens, kan je zelf je Marge bepalen met de controle over de kosten. Dit is moeilijk, zo niet uitvoerbaar omdat gedurende een productie periode behalve huisvesting alle variabelen variabel blijven in een wereldwijde commodity markt! Zodra je voor verlies zou moeten produceren ga je toch niet produceren! Een handelaar laadt ook niet wanneer hij weet dat hij verlies gaat maken!

 • John*

  @ joannes, als varkenshouder (specifiek vermeerderaar) hangen we inderdaad aan de laatste mem.

 • Snel

  taak POV

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.