Varkenshouderij

Nieuws 12 reacties

Beursprijs varkens en biggen omhoog

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijzen voor varkens en biggen gaan omhoog. De beursprijs voor vleesvarkens stijgt met een cent naar €1,33 per kilo geslacht gewicht. Voor biggen wordt een prijsstijging van 50 cent verwacht.

Met de prijsverhoging volgt de beursprijs het voorbeeld van Hilckmann. Het familiebedrijf uit Nijmegen heeft zijn notering met 2 cent verhoogd naar €1,35 per kilo geslacht gewicht. Daarmee wijken de Nederlandse partijen af van de prijsontwikkeling in Duitsland. In Duitsland blijven de prijzen van de slachterijen, de Vereinigungspreis en de internetveiling onveranderd.

Voor de biggen rekenen de Nederlandse biggenhandelaren op een prijsstijging van 50 cent per stuk. Als deze prijsverhoging wordt gerealiseerd dan komt de definitieve beursprijs op €23,50 per stuk.

 

Voor de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • Tearpoal

  Tja, dan kan de voerprijs ook wel weer omhoog.
  (Er moet nog heel veel voerschuld afgeboekt worden, vandaar)

 • koestal

  Het gaat heel langzaam,maar de Kerst komt er aan.

 • Wim Toornstra

  Ja de kerst dat wordt voor de varkensprijs een probleem. Schat in -5 tot-10.
  Dus ruimte voor verhoging biggenprijs is er niet laat staan verhoging van de toeslag.
  Varkens die we nu afleveren koste als big ook 55 euro, wordt dus ook niets aan gewonnen.

 • RIOGRANDE

  DIKKE BIG MINIMAAL KERST VALT OP DONDERDAG EN VRIJDAG

 • Lange baas

  Dikke big wat heb je het moeilijk,
  Tjonge Jonghe klaag toch niet zo

 • Wim Toornstra

  Lange baas Dit is geen klagen maar zijn gewoon de feiten!!

 • BW

  Dikke big, hoe kom jij aan al die wijsheid? Ben jij een of ander medium of zo? Je praat zelf de prijs omlaag!! Als je meent dat je het weet, vertel me dan de feiten. -5 of -10 van wat?

 • steenbok1

  kerst en de dagen erna zijn altijd probleem dagen ivm slachtdagen, afzet en dus de prijs

 • porky01

  Het Duitse kliekje (Clemens Tonnies en Poetin) willen eerst dikke euro's verdienen. Zij doen ws. voorlopig niets, met kerst -10 en dan huppelen ze met lage prijzen het voorjaar in. Het is zwaar kloten maar ik vrees het ergste. Die Tonnies praat mooi op boeren vergaderingen en in een boerderij interview, maar is in feite een grote schurk. Hij heeft gewoon de regie op de varkens prijzen Europa breed.

 • Wim Toornstra

  Hey Porky
  Zag net dat de Duitse biggenprijs al weer een euro gestegen is. Ze zullen wel weer brand duur worden volgend jaar. Zoals dit elk jaar weer voorspeld wordt. De biggen duur lullen en de vette voor weinig opladen.

 • John*

  @porky01, neem dan zelf eens het initiatief. i.p.v. braaf varkens aan blijven melden voor over 2 weken slachten laat ze maar weer komen om varkens te kopen. MET ZIJN ALLEN twee weken geen varkens opgeven om te slachten en het is dikke paniek in slachterijland.

  Bij het spelletje vraag en aanbod is het heel makkelijk om de prijs te zetten als het aanbod bekend is. Als het aanbod niet bekend is moeten de slachterijen hogere prijzen hanteren omdat het risico voor te weinig varkens anders te groot is.

  We hebben met zijn allen heel goed meegedacht om de keten te optimaliseren maar i.p.v. meedelen in de winst betalen we de rekening daarvan.

 • Snel

  ja John*, daar kunnen we de POV voor gebruiken, marktsturen.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.