Varkenshouderij

Nieuws 4713 x bekeken 12 reacties

'Zwarte varkens' naar Italië: €15.000 boete

Den Bosch – Voor het overtreden van meerdere regels tijdens het transport van varkens naar Italië heeft de rechtbank Oost-Brabant twee veetransportbedrijven een boete van €15.000 opgelegd.

De Brabantse veetransportbedrijven Sleegers internationaal Veetransport uit Milheeze en Jeroen van Oort Internationaal Veetransport uit Geffen vervoerden in opdracht van hun werkgever in 2010 en 2011 veel meer varkens naar Italië dan volgens de vervoersdocumenten was toegestaan. Volgens de rechtbank werkte deze handelswijze van de veetransporteurs concurrentievervalsend en bracht het risico's met zich mee voor mens en dier, onder andere door de beperkte controle op deze 'zwarte varkens', aldus de rechtbank. Deze door de rechtbank 'zwarte varkens' genoemde dieren werden zonder gezondheidscertificaat vervoerd. Ook overtraden Sleegers en Van Oort de maximale reistijden, waren hun vrachtwagens overbeladen en werden vervoersdocumenten vervalst.
De Officier van Justitie had €35.000 boete geëist. De rechtbank komt lager uit omdat is meegewogen dat de feiten langere tijd geleden gepleegd zijn en dat sindsdien - voor zover bekend - geen nieuwe strafbare feiten zijn gepleegd.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Kan deze rechter ook even het Superheffingsdossier Italie beoordelen. Lijkt me een fluitje van een cent.......

 • wendy

  Alles is gebeurd in opdracht van Frank van den Braak uit Moergestel. En die hier al werkstraf voor gekregen heeft. Dit soort zogenaamde varkenshandelaren moeten uit de sector verdwijnen!

 • MATHIJSJE98

  WALDIA uit Belgie deed hier even vrolijk aan mee ......

 • Biggemans

  Haha die Waldia is weer een vriendje van Jaco Buurman uit Huissen, het poptjr past op t dekseltje,,,,,

 • Jan Arthur

  Tijd voor een partijtje moddergooien?
  Vind ik zeer collegiaal!
  Doe zo voort. Proficiat!

 • Dirk-jan

  Inderdaad,
  Fons heeft hier en daar nog wat 'oud zeer ' zitten en laat geen mogelijkheid onbenut om dat oud zeer op dit forum weg te werken.Al hebben sommige personen helemaal niets met de bovengenoemde zaken te maken.Ga een partij boksen; kan je ook je frustaties kwijt....

 • Jan Arthur

  Ik vind dit soort commentaar zeker niet passen in boerderij.nl.
  Voor roddel van dit soort zijn er andere forums, niet dit vakblad.
  Of hoort dat in Nederland zo?

 • Biggemans

  Dirk-jan, Rottegatsteeg 7 is t toch ? ga je daar niet meee bemoeien, niet roomser proberen te zijn dan de paus jahh,,,

 • jan hien

  Fons,ik vindt ook een zeer kwalijk dat je hier op dit forum zo iedereen kunt zwart maken. ben ook met de andere reacties eens ze moeten jou ook gelijk verwijderen met die kwats

 • MATHIJSJE98

  Je kan het ook zien als collega's waarschuwen......

 • Jan Arthur

  Mathijsje, als studentje hoor je in de boeken te neuzen en niet oude koeien uit de gracht te halen en geen personen erbij betrekken die met dit onderwerp te maken hebben. Dan nog namen noemen en publiekeijk aan de schandpaal binden is het laagste van het laagste. Hoe diep kan je vallen? Op zo een manier verslaat men geen collega- concurrent.

 • boerke brabant

  hallo redactie ? er worden reacties om minder verwijderd !?

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.