Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Westfleisch draait goed in eerste halfjaar

Münster - Westfleisch heeft zich in het eerste halfjaar goed weten te handhaven ondanks ongunstige marktomstandigheden. De Westfaalse vleescoöperatie behalade in de eerste zes maanden 1,9 procent omzet dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Dat blijkt uit in het ledenblad gepubliceerde cijfers. De omzet kwam daarmee op €1,23 miljard. Het afzetvolume nam met 0,9 procent toe. "Gezien de politieke turbulenties een achtenswaardige prestatie, want de export naar met name derde landen is aanzienlijk moeilijker geworden, onder meer door het importverbod van Rusland," meent het concern.

De afzet op de markten van derde landen kelderde afzonderlijk bekeken met krap 26 procent. In totaal leverde de export bijna 4 procent in. Het aantal geslachte varkens groeide met 0,5 procent. Dat is op zich ook opmerkelijk, omdat in heel Duitsland minder varkens werden geslacht. Als deze groei zich in de tweede jaarhelft doorzet, slacht Westfleisch dit jaar 37.000 varkens meer dan in 2013. Toen werden 7,4 miljoen varkens verwerkt.

In het rundveesegment was eveneens sprake van lichte groei. Het aantal geslachte kalveren steeg met 1,2 procent en het aantal geslachte volwassen runderen met 0,4 procent. Een forse groei realiseerde Westfleisch bij de handel in levende dieren, waaronder biggen. Via dit segment van het bedrijf werden ruim 8 procent meer dieren afgezet.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.