Varkenshouderij

Nieuws 8 reacties

Veertig biggen op Deens bedrijf

In een tijd dat de meeste varkenshouders de grens van dertig biggen nog moeten passeren, heeft de Deense varkenshouder Claes Pasgaard Erlang de grens van veertig gespeende biggen deze zomer bereikt.

Daarmee heeft hij wellicht de meest productieve zeugen ter wereld. Het bericht is naar buiten gebracht door zijn voerleverancier Hamlet Proteïn. Het Deense veevoerbedrijf organiseert tijdens de beurs Eurotier een bijeenkomst waar wordt ingegaan op de vraag hoe veertig biggen te spenen zijn. Erlang is een van de sprekers tijdens deze bijeenkomst. Met de veertig biggen weet de varkenshouder zijn bankrekening flink te spekken. Naar eigen zeggen levert het hem € 40.000 extra op als de 1.300 zeugen op zijn bedrijf een extra big werpen.

Laatste reacties

 • John*

  dat is 8 kostprijsverlaging per kg geslacht gewicht vergeleken met een bedrijf dat 30 biggen doet.

 • massy

  HET IS EEN WONDER ?

 • M. Taken

  Op naar de 50.

 • niet

  wat heeft het ons opgeleverd naar 30 biggen??? En nu 40 biggen worden we niet rijk van staar je niet blind als de productie niet zo gestegen was zaten we nu niet met deze prijzen!!!! Maar je moet wel mee als varkenshouder anders overleef je het niet!!!!

 • John*

  die extra biggen gaan Europa in en geven goedkope biggen voor de Nederlandse mester.. aantal vleesvarkens in nederland is al jaren stabiel net zoals de groei en geslachtgewicht. Het aanbod aan vleesvarkens in nederland is dus ook niet meer of minder..Dat lossen we ook niet met dierrechten op.

 • rijkvandam

  denk wel eens:
  bij een melkveehouder is (bijna was) het eindproduct (melk) je productierecht dus zeg maar 500.000 quotum volmelken met zo min mogelijk vee.

  waarom is dat niet met de zeugen gebeurt? dat je bv een quotum van 10.000 biggen per jaar hebt, en dat je vervolgens met zo weinig mogelijk
  zeugen probeert (vol) te krijgen.....

 • josenbrigitte

  niet zeuren jongens. op naar de 40 biggen

 • vanroose

  Hollanders kan je alles wijs maken
  vlug zeugen kopen in Denemarken

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.