Varkenshouderij

Nieuws

Varkensweekend trekt 27.300 bezoekers

Den Bosch -Tijdens het weekend van het varken kwamen 27.300 mensen naar een van de 37 deelnemende varkensbedrijven. Meer dan 50 procent van de bezoekers die het Weekend van het Varken op 13 en 14 september bezochten, kwamen voor het eerst op een varkensbedrijf.

Dat meldt stichting Varkens in Zicht die het weekend organiseerde. Uit een enquête die werd gehouden onder bezoekers blijkt dat 94 procent positiever weg ging dan dat ze waren gekomen. De bezoekers gaven aan dat hun mening positief is bijgesteld als gevolg van het bezoek aan het varkensbedrijf. Zo'n 93 procent vond de geboden informatie over de varkenshouderij objectief. Door het wegvallen van het Productschap Vee en Vlees is het budget beschikbaar voor de organisatie van het Weekend van het Varken meer dan gehalveerd. Daardoor was het niet mogelijk een huis-aan-huisfolder te verspreiden in de steden. Hierdoor is het aantal bezoekers met 30 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.