Varkenshouderij

Nieuws 708 x bekeken

VS-productie varkensvlees fors hoger

Washington - De verwachte productie van varkensvlees in de Verenigde Staten voor 2015 is fors gestegen.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA verwachtte in september nog een aanbod voor volgend jaar van 10,58 miljoen ton. Het heeft zijn schatting deze week verhoogt naar 10,88 miljoen ton. Dat is 5,1 procent meer dan de verwachte productie in de VS voor dit jaar.

Naast de hogere verwachte productie is de USDA-schatting over de export uit en consumptie in de VS ook verhoogd. In september ging USDA nog uit van een consumptie van 20,91 kilo per hoofd van de bevolking. Die hoeveelheid is inmiddels bijgesteld naar 21,45 kilo. Ook de Amerikaanse export van varkensvlees groeit volgend jaar meer dan eerder was verwacht. USDA gaat uit van 2,38 miljoen ton voor volgend jaar. Die verwachting lag vorige maand nog op 2,33 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.