Varkenshouderij

Nieuws 539 x bekeken

VS-export varkensvlees daalt fors

Washington - Amerikaanse vleesbedrijven voerden in augustus bijna 163.000 ton varkensvlees uit. Dat is 6,5 procent minder dan in dezelfde maand van 2013. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

De afname van de uitvoer versnelde in augustus. In het eerste halfjaar ging nog 9 procent meer Amerikaans varkensvlees de grens over dan in de eerste 6 maanden van 2013. Daarna zakte de uitvoer in juli met 3,5 procent. Exporteurs in de Verenigde Staten voerden in de eerste 8 maanden 1,48 miljoen ton uit. Dat is 5,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Opmerkelijk is de uitvoer van ruim 5.700 ton naar Rusland in augustus. Dat is drie keer zoveel als in augustus 2013. Rusland sloot zijn grenzen begin augustus voor varkensvlees uit de VS als gevolg van de Amerikaanse inmenging in de Oekraïne-crisis. Kennelijk wisten Amerikaanse exporteurs toch nog vlees te verkopen aan Rusland.

Of registreer je om te kunnen reageren.