Varkenshouderij

Nieuws 1684 x bekeken 4 reacties

Tönnies wil investeren in productie Servië

Rheda-Wiedenbrück - Tönnies maakt plannen om fors te investeren in de varkenshouderij in Servië. Het zou volgens de Servische premier Aleksandar Vučić gaan om €200 miljoen euro voor de opbouw van een jaarlijkse productie van een half miljoen vleesvarkens.

Dat blijkt uit een bericht van het Servische persbureau Tanjug dat de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN heeft opgepikt. De regeringsleider gaat ervan uit dat achtduizend arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Het Duitse vleesconcern zelf heeft meegedeeld dat de premier eind vorige maand op bezoek is geweest in de slachterij in Rheda-Wiedenbrück om gesprekken te voeren met de ondernemingsleiding over de mogelijkheden in Servië. "We kijken intensief naar de markt aldaar. Het land is op grond van zijn ontwikkelingen en geografische ligging zowel als exportmarkt en als productiestandplaats interessant", verklaart ondernemingsbestuurstopman Clemens Tönnies.

Laatste reacties

 • frans1

  Slim van Clemens Tönnies dit land is officieel nog geen EU lidstaat ,wel een omweg maar zo kom je mogelijk ook Rusland in met vlees voor de winter .

 • LUCTOR

  Als Tonnies niest heeft varkenshoudend NL longontsteking, hij haalt de 5 eurocent die hij in het verleden wel eens meer uit betaalde om de varkens te krijgen dubbel en dwars terug. Hij investeert nu in produktie, om goedkoop te oogsten.

 • Jan Arthur

  Hij moet wel uitwijken! Hij heeft niet alleen de varkens geslacht uit Nederland, België, Duitsland maar heeft ondertussen ook de mesters en handelaren geruïneerd. Binnen dat en afzienbare tijd zijn er geen varkensboeren meer in onze contreien. Einde verhaal.

 • LUCTOR

  @Jan Arthur Mesters kan ik nog een eindje in mee gaan maar handelaren niet. Heb nooit gehoord dat hij zijn betalings verplichtingen niet na is gekomen de marge voor de handelaren, kon nu nog wel eens groter zijn dan wanneer ze duur zijn. Waren het niet de handelaren die met een leuk verhaal de mester heeft doen overhalen om de varkens in duitsland te laten slachten en als ik zo om mij heen kijk hebben die het er ook goed mee gehad.

Of registreer je om te kunnen reageren.