VarkensNieuws

Tönnies kort op basisprijs beren

Sögel – Slachterij Weidemark, onderdeel van Tönnies Fleisch, gaat met ingang van week 43 korten op de basisprijs voor beren. Het gaat om 3 cent per kilo geslacht gewicht.

De aftrek geldt alleen voor beren afkomstig van Nederlandse varkenshouders, omdat de slachterij van Duitse leveranciers nauwelijks beren krijgt, zo verklaart Joachim Timmermann, bedrijfsleider van de slachterij.

Timmermann verklaart dat Nederlandse slachterijen ook kortingen doorvoeren op de uitbetalingsprijs van beren of voornemens zijn dat te doen. Het gevolg is dat slachterij Weidemark steeds meer beren zal krijgen, als zij met de uitbetaling niet in de pas lopen met de Nederlandse slachterijen. In de brief die het bedrijf aan zijn leveranciers stuurde, staat ook dat het slachten en verwerken van beren aanzienlijke meerkosten met zich meebrengt. Mits varkenshouders ook de vrouwelijke dieren leveren, blijven beren in de toekomst welkom bij slachterij Weidemarkt, verklaart Timmermann.

De berenkorting bij Tönnies geldt alleen voor de slachterij in Sögel omdat daar met afstand het meeste beren worden geslacht: dagelijks 5.000. In alle Duitse slachterijen verwerkt Tönnies Fleisch wekelijks zo’n 31.000 beren. Ook Nederlandse slachterijen voeren de beren kortingen op. Vion verhoogde per 6 oktober de berenkorting van 0,02 cent 0,03 cent per kilo. Slachterij Compaxo verhoogde de inhouding op beren vorige week van €3 naar €4 per varken.

Beheer
WP Admin