Varkenshouderij

Nieuws 1170 x bekeken 1 reactie

Hoogste aantal varkensslachtingen van dit jaar

Den Haag - Nederlandse slachterijen verwerkten vorige week 298.000 vleesvarkens. Dat is het hoogste aantal van dit jaar.

De laatste keer dat deze aanvoer is gerealiseerd, was in de week voor kerst vorig jaar. Toen kwamen 303.000 vleesvarkens aan Nederlandse slachthaken te hangen. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Vee en Vlees.

De vleesvarkensaanvoer bij Nederlandse slachterijen lag tot en met vorige week op 11,3 miljoen stuks. Dat is 3,1 procent meer dan in de eerste 41 weken van 2013. Met deze stijging is Nederland een grote uitzondering in West-Europa. In alle landen rondom Nederland is het vleesvarkensaanbod gedaald.

Eén reactie

  • joannes

    Een paar varkens minder naar Tönnies, of...... extra regelingen voor levende export en de varkens blijven in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.