Varkenshouderij

Nieuws 1092 x bekeken

Franse varkenshouders komen in actie

Plérin – Na de groente- en fruittelers en de rundveehouders zijn nu ook de Franse varkenshouders daadwerkelijk in actie gekomen in verband met de Russische boycot.

Enkele tientallen boeren waren donderdagochtend demonstratief aanwezig bij de varkensveiling van de Marché du Porc Breton in Plérin. Het gezelschap trok daarna naar een plaatselijke vestiging van supermarkt Leclerc.

Het beursbestuur van de MPB ondersteunt de boeren door te verklaren dat de Europese Commissie nu snel moet reageren op de gevolgen van de Russische importbeperkingen. Zowel Brussel als Parijs moeten volgens de beurs alle mogelijke maatregelen nemen om nieuwe markten voor varkensvlees aan te boeren en de gevolgen van het embargo voor de boeren zelf op te vangen. ''De vele varkensproducenten die vanochtend bij de veiling aanwezig waren, onderstrepen daarnaast duidelijk de noodzaak om Frans varkensvlees beter te promoten door middel van het logo Le porc français'', aldus de MPB.

Of registreer je om te kunnen reageren.