Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Duitse varkensvleesexport buiten EU daalt

Bonn - De varkensvleesexport van Duitsland heeft te lijden onder teruglopende inkopen van landen buiten de Europese Unie. Volgens landbouwmarktbureau AMI daalde daardoor de export van varkensvlees als geheel in de eerste zeven maanden met 2 procent naar 1,61 miljoen ton.

De export binnen de EU nam wel licht toe. Nederland, na Italië de op een na grootste importeur, nam een kleine 194.000 ton af. Dat was nagenoeg evenveel als vorig jaar. De Italianen kochten daarentegen 11 procent meer in. De problemen op derde markten zijn niet alleen een gevolg van de Russische importstop. China bijvoorbeeld kocht 15 procent minder in.

Laatste reacties

  • willywolfkamp1

    Wim, hoeveel minder varkens zijn er in Duitsland geslacht de eerste 7 maanden.
    Wat er niet is kan je niet exporteren!

  • w.verseput1

    De vraag op de binnenlandse markt zit in een dalende ttrend!

Of registreer je om te kunnen reageren.