Varkenshouderij

Nieuws 876 x bekeken

Danish Crown experimenteert met antibioticavrije varkensproductie

Randers - Danish Crown begint aan een experiment met de productie van varkens zonder antibiotica.

Met vijf leveranciers is met het oog daarop een contract gesloten. De bedoeling is om te kijken of  een antibioticavrije productie mogelijk is en er een markt is voor vlees van varkens die nooit zijn behandeld met antibiotica. Het vlees moet volgens het Deense slachterijconcern onvermijdelijk tegen een hogere prijs worden afgezet omdat ook de kosten voor de leveranciers hoger zijn als gevolg van een intensiever management. "Dat vergt meer tijd en arbeidskracht", aldus het concern. De vijf gecontracteerde leveranciers zullen worden bijgestaan door de bedrijfsadviesdienst van Danish Crown, VSP en lokale consultants. Dat moet voorkomen dat het dierenwelzijn in het gedrang komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.