Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Dalende consumptie grootste uitdaging

Utrecht - De afname van de consumptie van varkensvlees vormt een grote uitdaging voor de gehele Europese varkensketen. Dit stelt de Rabobank in zijn kwartaalrapport over de situatie in de Europese vleesmarkt.

De Rabobank verwacht een moeizaam vierde kwartaal voor de Nederlandse varkenshouderij. De daling van de consumptie van varkensvlees in de EU in combinatie met de exportban van Rusland zorgt voor een duidelijk overaanbod. Hierdoor is de seizoensmatige daling van de varkensprijzen vroeg als erg fors ingezet. De Rabobank verwacht hierdoor in de komende weken verdere druk op de prijzen voor zowel vleesvarkens als biggen. Alleen een duidelijke opleving van de vraag naar varkensvlees in de EU kan dit enigszins verlichten.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Rabo houd u bezig met financiering, juiste rentes, Vion e.d. in plaats van voorspellingen uit te brengen waar meer dan 80% niets van uitkomt .

 • miniplaat

  Laten we hopen dat van deze voorspelling net zo veel uitkomt als de vorige voorspelling voor een goed jaar voor de varkenshouders. Dan gaan we dat najaar alsnog geld verdienen

 • silviabakel

  Als dan de verwerking eens geen toevoegmiddelen/verbeteraars meer toevoegd, dan is er per saldo meer varkensvlees nodig, en 'loopt de consumtie' niet terug, plus de consument heeft dan het grote voordeel dat hij weer normaal, zoals het zou moeten zijn, vlees eet.

 • Jan van het Zand

  Voor vers vlees ga je naar de slager, en voor lang houdbaar vlees naar de supermarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.