Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Braziliaanse varkensprijs op recordhoogte

Brasilia - De Braziliaanse varkensprijs bereikte afgelopen maandag een nieuw record met €2,28 per kilo geslacht gewicht. Het vorige record werd vorige week gerealiseerd met €2,19 per kilo. Dat blijkt uit cijfers van het Braziliaanse ministerie van landbouw.

Vleesvarkenshouders in Brazilië krijgen met de huidige prijs sinds begin augustus €0,51 per kilo meer voor hun slachtrijpe dieren. Die forse prijsstijging is een gevolg van het Russische importverbod ten aanzien van varkensvlees uit de Verenigde Staten. Die invoerstop is veroorzaakt door de Amerikaanse inmenging met het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Brazilië profiteert van de Russische maatregelen. Daardoor kan het land meer varkensvlees naar Rusland exporteren. In augustus ging 14.500 ton varkensvlees uit Brazilië naar Rusland. Dat is 16 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Laatste reacties

 • BoB de Bakker

  Exporteren naar Brazilië?

 • niet

  Zij nemen de productie van hier over goed nadenken als je aan het bouwen bent of nog wilt. Daar lagere kostprijs en hogere opbrengst prijs ze gaan ons allen voorbij!! Nederland te duur voor productie land.

 • LUCTOR

  @niet Gij hebt het door de varkenshouderij gaat net als de textiel industrie verdwijnen uit Nederland.

 • Timpie

  evenals kalver en kippensector, jammer maar waarschijnlijk de keiharde waarheid

 • joannes

  ¨Als er twee vechten om een been gaat een derde er mee heen¨

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.