Varkenshouderij

Nieuws 1068 x bekeken

Bio-boeren staan open voor POV-deelname

Heusden - Biologische varkenshouders zijn voornemens lid te worden van de Producentenorganisatie varkenshouderij (POV).

Dat bleek dinsdag tijdens een ledendag van de Vereniging Biologische Varkenshouders (VBW), verklaart voorzitter Joost van Alphen. Volgens hem denken de biologische varkenshouders dat lidmaatschap aan de POV voornamelijk voordelen biedt. Alvorens de biologische boeren zich bij de POV aansluiten willen ze echter wel zekerheid dat een aantal specifieke zaken voor hun deelsector niet in gevaar komen. Als voorbeelden noemt Van Alphen de vrijstelling van verplichte mestverwerking voor de biologische sector of de uitzondering op het punt van ammoniakemissie.

De organisatie van biologische varkenshouders bestaat eind dit jaar vijftien jaar. Het aantal leden zit op 55 varkenshouders. Nederland telt zo'n 80 biologische varkenshouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.