Varkenshouderij

Nieuws 11 reacties

'Autopsie op geëuthanaseerde biggen in Nedersaksen'

Hannover - Landbouwminister Christian Meyer van de Duitse deelstaat Nedersaksen wil dode overtallige biggen steekproefgewijs laten obduceren om te kijken of ze mogelijk levensvatbaar zijn geweest of op onjuiste wijze zijn geëuthanaseerd. Dat voornemen heeft hij ontvouwd in de Stuttgarter Zeitung.

Meyer kwam eerder dit jaar met een decreet waarin met het oog op de juiste aanpak van de euthanasie voorschriften vastgelegd werden. Dit was een reactie op tv-beelden van bedrijven waar biggen om ze te doden tegen de muur werden geslagen. De Nedersaksische boerenbond Landvolk is verontwaardigd over het autopsieplan. Volgens de bond worden de varkenshouders daarmee gecriminaliseerd. "Dat is onverdragelijk", zegt varkenshouder Lars Prigge, voorzitter van de werkcommissie zeugenhouderij van Landvolk.

Laatste reacties

 • joannes

  Een Alliance '90/The Greens aktie partij Minister die op socialistische leest is geschoeid. Dus populaire maatregelen lanceren om met een klein deel van de bevolking als slachtoffer de Stadse leken in je Partij te lokken. Wanneer Partijen op Videobeelden uit derde landen hun kiezers gaan lokken met het criminaliseren van een ander deel van de bevolking zijn we beland in Politieke misleiding. Maar ja daar staat geen straf op! Het levert natuurlijk wel meer Burger controle werk op wat maar al te gretig wordt verdeeld onder volgers! Nog even en elke Boerderij moet verplicht een Controleur in overheids verantwoordelijkheid maar door de Boer betaald onderhouden!

 • trijnie

  Hulpeloze dieren zijn afhankelijk van de willekeur van mensen die zorg voor of macht over hen hebben.

 • LUCTOR

  @trijnie ben het met je eens maar door de verharding en individualisering heeft een leven geen waarde meer als het economisch niets meer op levert.
  Ben bang dat de mensheid hier ook niet voor behoed wordt zie wat er om ons heen gebeurd kijk hoe hier in ons eigenland het met onze oudjes gesteld is als ze hulpbehoevend worden etc .Dit is wat welvaart ook veroorzaakt.

 • Tiens

  Hier is wel een grens bereikt. Is toch niet normaal om biggen uit de kadaverton te trekken om te onderzoeken of ze wel dood hadden mogen zijn en indien ja, of ze op de juiste manier zijn doodgegaan. Er zijn trouwens ook dierenartsen van mening dat de zogenaamde juiste methode van euthanasie helemaal niet de juiste is.

 • joannes

  Ik ben benieuwd hoe ze doodliggen gaan kwalificeren? Zullen de Zeugen ook gecriminaliseerd worden? Of wordt een Boer verantwoordelijk voor het gedrag van de Zeugen? Of worden beleidsmaatregelen die kraamhok maten opdragen verantwoordelijk en daarmee die Politieke dromers die op rekening en lasten van de bewuste biggen (zij betalen met hun leven) Politieke winst willen boeken bij het onwetende en goedbedoelende Kiezers volk. Kiezers volk wat nooit criteria kan hebben voor specialistische vaktechnische oplossingen! Het zijn die Sociale dromers die met een droom verleid worden in een Dictatuur. Voorbeelden genoeg in Wereld waar biggen zeker geen rechten hebben en Mensen gemarginaliseerd worden met Geweld en Militarisme.

 • LUCTOR

  @johannesEn de mensheid maar denken dat ze het uit verkorende soort zijn wat op deze planeet de dienst uitmaakt niet te ver nadenken anders zouden we ons gaan schamen dat we van hetzelfde soort zijn.

 • Hogman1

  #5 .Dat heb je weer eens prachtig verwoord
  Man ,man dat is toch ook wel een gave.
  Overigens heeft die beste hr Meyer wel gezorgd voor een goeie back-up
  Kotsen zij hem uit dan kan hij zo terecht bij Greenpeace of het WNF.
  De weg in de politiek weet hij immers nu en prominent lid is hij al

 • varkenshouder1

  Het zal wel los lopen met het vervolgen van de daders , dat hebben we 70 jaar lang gezien dat ze de daders laten lopen.!!!!

 • varkenshouder1

  In Duitsland slaan ze nu dus ook helemaal door. Binnenkort de dierenarts bellen om een big van 300 gram te euthaniseren met goedkeuring van de overheid die de papieren rompslomp verzorgt. Waar zijn ze mee bezig.

 • joannes

  Trijnie, afhankelijk zijn van willekeur zijn niet alleeen die biggen! Met alle regelingen, sancties en controleurs is de gehele bevolking zodirect afhankelijk van de willekeur van enkele ¨Bestuurders¨. Lees het verhaal eens van http://nl.wikipedia.org/wiki/Animal_Farm Bestuurders natuurlijk geasssisteerd door de klasse uitvoerders of controleurs. Men klaagt over gebrek aan economische activiteit en de creativiteit om groei en welzijn te ondersteunen, nu ......één ding weet ik zeker; regels, sancties en controleurs stimuleren niemand ook maar iets te ondernemen! Behalve je hand ophouden natuurlijk! Overigens, wie een klein beetje nadenkt weet dat geen boer belang heeft bij dode biggen. Het zijn de misleidende filmpjes van gefrustreerde medewerkers die in grote US farms, misschien nog wel geënsceneerd, die schokkende beelden produceren om vooral naïve burgers te schokken. Er zijn genoeg regelingen om deze praktijken te verbieden, maar zo´n populistische Groene Politicus moet de sier maken met Boeren criminaliseren.

 • maatje 1904

  Werk hebben is geen kunst maar werk houden wel. Dit is een goed voorbeeld.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.