Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Weer Afrikaanse varkenspest in Oekraïne

Kiev - In Oekraïne is een tweede geval van Afrikaanse varkenspest bij een wild zwijn geconstateerd. De ziekte werd gevonden bij een dood dier in de regio Luhansk; dezelfde regio waar enkele weken geleden ook al een dood dier met het virus werd gevonden.

De Oekraïense autoriteiten hebben naar aanleiding van de vondst de grens met Rusland in die regio tijdelijk gesloten voor gemotoriseerd verkeer en voetgangers. Er zijn verder quarantainemaatregelen doorgevoerd in drie dorpen in de regio. De varkens in die dorpen worden geruimd. In totaal zou het gaan om zo'n 110 dieren.

Rusland heeft deze week een melding gedaan bij de OIE van een uitbraak van Afrikaanse Varkenspest in de regio Volgograd. Er werden vier besmette varkens gevonden op een klein bedrijf in die regio. Ook hier hebben de autoriteiten allerlei maatregelen getroffen om de ziekte onder controle te krijgen.

Litouwen heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de doodsoorzaak van gevonden wilde zwijnen in de grensregio met Wit-Rusland. Uit het land kwamen vorige week geruchten dat er sinds vorige zomer flinke aantallen wilde zwijnen zouden zijn gevonden die mogelijk waren gestorven aan Afrikaanse varkenspest. De Litouwers laten zo veel mogelijk verdachte gevallen onderzoeken.

Laatste reacties

  • politiek

    Beste Boerderij.nl
    Laten we vooral eerst de aandacht houden op de eigen Nederlandse agrarische sector. Ik begrijp dat het soms pijnlijk is , maar als je jezelf wil profileren door een ander te nevileren raak je in de knoei.

  • Biggemans

    De 1e zending Wilde Zwijnspaté is al gearriveerd, en meteen in de annbieding gedaan

Of registreer je om te kunnen reageren.