Varkenshouderij

Nieuws 6 reactieslaatste update:10 jan 2014

Verkoop Vion Ingredients afgerond

Eindhoven - Vion heeft de verkoop van Vion Ingredients aan Darling International afgerond. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De verkoopprijs van de Ingredientsdivisie is zo'n 1,6 miljard euro in contanten.

Met de afronding van de deal met Darling International kan Vion Food Group een nieuwe start maken. Het bedrijf gaat na de verkoop van de ingredientsdivisie van start met een eigen vermogen van 500 miljoen euro.

Vion was genoodzaakt om de ingrediëntendivisie af te stoten om de financiële positie van het bedrijf die door slechte investeringen en resultaten in het Verenigd Koninkrijk en in de vleesactiviteiten danig was verzwakt te verbeteren.

Vion maakte op 24 april vorig jaar bekend dat het de twee hoofdactiviteiten van het bedrijf Food en Ingredients zou verzelfstandigen. Op 7 oktober maakte Vion bekend dat de Ingredientsdivisie zou worden verkocht aan Darling International.

Darling International is een beursgenoteerd (NYSE) Amerikaans bedrijf dat actief is in de verwerking en recycling van reststoffen uit de vleesverwerkende industrie. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Irving in Texas.

Met de koop van Vion Ingredients krijgt Darling er 58 bedrijven in Europa en wereldwijd bij die vooral actief zijn in verwerking van slachtbijproducten tot producten als gelatine, eiwitten en vetten. Ingredients is bekend onder merknamen als Ecoson, Rendac, Sonac, Rousselot en CTH. Het hoofdkantoor is gevestigd in Son.

Laatste reacties

 • w v gemert

  De kip met gouden eieren is vertrokken, het financiële gat geëgaliseerd voorlopig en wat brengt 2014 ?

 • sturk

  Dat heeft U goed gezien

 • boerkebrabant

  hopelijk redden ze het, maar van rooi heeft de aanval deze week al vol geopend met + 2. en vion wederom gelijk. ik denk dat ze met alle schandalen ook moeite zullen hebben om een goede prijs voor het vlees te krijgen ,als ze er al afzet voor hebben. Maar ik wens ze succes, en hoop dat er eens een tijd komt dat ze zelf weer eens voorop durven en kunnen lopen met een prijs waar ook de producenten wat mee kunnen verdienen. een ding is zeker, nog een misstap en het is over en uit.

 • John*

  wie denkt er ook zo over dat de slachterijen eerst de roepprijzen bekend moeten maken voordat, de boeren de varkens aanmelden? nu kijken ze eerst hoeveel varkens er aangemeld worden en bepalen aan de hand daarvan de prijs.. we hebben nu dus een aanbods gedreven prijs en moeten juist naar een vraag gedreven prijs.

 • Johnny Hogenkamp

  Ik ben het wel met jou eens John, alleen de slachterijen voelen zich er niet toe genoodzaakt. Schweine ohne Ende zoals de Duitsers zeggen, altijd varkens zat. Zou wel heel goed zijn dat er weer wat handelsgeest terug in de fles kwam, nu zijn alle noteringen niets anders dan een beetje naar elkaar toe corrigeren. Enkel de toeslagen maken voor een individuele boer nog het verschil. Willen we van de voorspelbare dagmarkt af, dan zie ik wel wat in termijnverkoop direct aan slachterijen (geen derden-circus ertussen), gelijk we nu ook wel met voedergrondstoffen inkoop doen. Komt er in ieder geval wat leven in de brouwerij.

 • alco1

  John. Alleen concerns als Coca Cola kunnen dat. Ze leggen gewoon de productie stil. De varkens zijn er nu eenmaal en later leveren betekend ook nog eens veel meer vlees.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.