Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Varkensvleesakkoord Danish Crown

Frederikshavn - Danish Crown, voedingsbond NNF, boerenbond Landbo Nord en de plaatselijke overheid in de Deense gemeente Frederikshavn hebben de handen ineengeslagen om het vleesvarkensaanbod in de regio te vergroten.

Het akkoord tussen de partners voorziet in de bouw van een technologisch moderne stal waarmee moet worden gedemonstreerd dat het mogelijk is om rendabel en doelmatig varkens te mesten met een minimale belasting van het milieu maar met optimaal dierenwelzijn, zo heet het in de toelichting bij het initiatief. In de stal zullen 90.000 vleesvarkens per jaar kunnen worden geproduceerd, die zullen worden geslacht in de slachterij van Danish Crown in het plaatsje Sæby in de regio in kwestie. Het project levert naar schatting negentig arbeidsplaatsen op in deze slachterij. Hier kunnen per week 10.000 varkens per week aan de haak worden gebracht, maar Danish Crown heeft moeite de capaciteit volledig te benutten. Door het teruglopende vleesvarkensaanbod kondigde het concern eerder deze maand aan ruim achthonderd arbeidsplaatsen te moeten schrappen. Sæby behoort tot de slachterijen waar klappen gaan vallen als de situatie zich niet wijzigt.

Eén reactie

  • John*

    zie je wel, als de varkens te duur worden om te kopen gaan ze zelf produceren... Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.