Varkenshouderij

Nieuws

VS-voorraad varkensvlees loopt weer op

Washington - De voorraden varkensvlees lopen weer op in de Verenigde Staten. Eind december vorig jaar lagen die op bijna 253.000 ton.

Dat is ruim 2 procent meer dan het dieptepunt in augustus 2013 met 247.000 ton. Het record van 318.000 ton in april vorig jaar is nog lang niet in zicht. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

Het oplopen van de voorraden heeft nog geen negatieve effecten voor Amerikaanse vleesvarkenshouders. Het USDA heeft zijn schatting voor de Amerikaanse productie van varkensvlees voor dit jaar halverwege deze maand bijgesteld van 10,8 naar 10,7 miljoen ton. daarmee is de stijging ten opzichte van vorig jaar verlaagd van 2,6 naar 1,6 procent.  Bovendien verwacht het dit jaar een stijging van de VS-export met 4,1 procent naar bijna 2,35 miljoen ton ten opzichte van vorig jaar. De verwachte VS-consumptie stijgt dit jaar ten opzichte van 2013 met 0,2 procent naar 21.32 kilo per hoofd van de bevolking.

Of registreer je om te kunnen reageren.