Varkenshouderij

Nieuws

USDA verwacht kleinere stijging varkensvleesproductie

Washington - Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft zijn verwachting voor de VS-productie van varkensvlees bijgesteld.

In november vorig jaar verwachtte het voor 2014 nog een stijging met 2,6 procent ten opzichte van 2013 naar 10,8 miljoen ton. Die schatting is voor dit jaar inmiddels bijgesteld naar 10,7 miljoen ton. Dat betekent een stijging met 1,7 procent ten opzichte van vorig jaar. De geringere stijging is een gevolg van uitbraken van epidemische varkensdiarree (Porcine Epidemic Diarrhea). Dat beperkt de stijging van het aantal varkensslachtingen in de VS.

Door de geringere stijging van de productie zal de VS-export van varkensvlees dit jaar ook lager uitpakken dan eerdere verwachtingen. De stijging bedraagt nu 2,1 procent naar 2,3 miljoen ton. Twee maanden terug was de schatting nog plus 4,1 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.