Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

'Toename moslims slecht voor Duitse varkensvleesmarkt'

Bonn - Niet alleen het gestegen prijsniveau en het tegenvallende barbecueseizoen hebben de varkensvleesafzet op de Duitse markt vorig jaar verder onder druk gezet, maar ook de groeiende verschuiving van de vraag naar pluimveevlees, vegetarisch eten en het stijgende aandeel aan moslims spelen een rol.

Dat zegt landbouwmarktbureau AMI. In de eerste tien maanden van 2013 werd 2,2 procent minder varkensvlees via de detailhandel verkocht dan in 2012. De prijzen stegen gemiddeld met 3,9 procent. De rundvleesafzet daalde met 1,2 procent, terwijl de prijzen met 3,3 procent stegen.

Eén reactie

  • brabantsduitserke

    het is kletskoek het feit dat er minder verkocht is heeft te maken met minder aanbod vandaar een prijsverhoging. hoe kan je zeggen dat de afzet is gedaald door minder consumptie bij een hogere prijs. als het aanbod hetzelfde was gebleven was de prijs eerder gedaald. hier hoef je niet voor na school geweest te zijn. ps laatst was ik in de friettent in nederland en waarempel zaten daar moslims fricandellen te eten . ze vonden het heerlijk ik heb allah niet gezien

Of registreer je om te kunnen reageren.