Varkenshouderij

Nieuws

Slachtgewicht varkens bereikt recordhoogte

Zoetermeer - Het gemiddelde slachtgewicht van Nederlandse vleesvarkens bereikte in de tweede week (6 tot en met 10 januari) een recordhoogte met 95,73 kilo. Het vorige record realiseerden de dieren in dezelfde week van vorig jaar met 94,69 kilo. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Vee en Vlees.

De hoge slachtgewichten in het begin van dit en vorig jaar zijn een gevolg van de feestdagen aan het eind van 2012 en 2013 midden in de week. Daardoor waren slachterijen enkele dagen dicht en hoopten slachtrijpe dieren zich op bij vleesvarkenshouders. Inmiddels dalen de slachtgewichten weer iets. In week 3 (13 tot en met 17 januari) lagen die gemiddeld op 95,65 kilo.

Niet alleen in Nederland zijn de slachtgewichten van vleesvarkens recordhoog, maar ook in Duitsland. Duitse vleesvarkens bereikten in week 2 gemiddeld een recordgewicht van 96,6 kilo. Zij wogen in week 3 weer wat minder met 96,3 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.