Varkenshouderij

Nieuws 1046 x bekeken 1 reactie

'Russische ban varkensvlees buitensporig'

Brussel - Het Russische importverbod voor Europees varkensvlees is buitensporig. Dat zei een woordvoerder van de Europese Commissie vandaag. Brussel is in nauw contact met de Russische autoriteiten om tot een oplossing te komen.

De EU zou graag zien dat alleen het vlees uit de regio waar Afrikaanse varkenspest is geconstateerd (Litouwen) geweerd wordt van de Russische markt. Dat voorstel is echter nog niet geaccepteerd, aldus Brussel. Europees commissaris Tonio Borg (Gezondheidszaken) wil naar Rusland afreizen om te praten.

Een kwart van het Europese varkensvlees gaat naar Rusland, rekende Brussel voor. Denemarken, Duitsland en Nederland zijn grote exporteurs. De Nederlandse varkenssector loopt momenteel per week 2 tot 3 miljoen euro mis door het importverbod, liet LTO Nederland donderdag al weten.

Eén reactie

  • dommelje

    das niet zo mooi

Of registreer je om te kunnen reageren.