Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Rusland kondigt maatregelen varkenstransporten af

Moskou - In de strijd tegen Afrikaanse varkenspest heeft de Russische overheid nieuwe maatregelen voor transport van varkens en varkensvlees aangekondigd. Dat meldt PigProgress.

Varkenshouders mogen niet meer zelf varkens of varkensvlees vervoeren. Ook voor jagers en handelaren in wilde zwijnen gelden beperkende maatregelen. De regering wil toe naar een systeem van vervoersbedrijven die door de overheid worden gecontroleerd en geaccrediteerd. De Russische overheid verwacht dat met beter gecontroleerd en geordend veevervoer in combinatie met maatregelen tegen de wilde zwijnen de Afrikaanse varkenspest in bedwang is te krijgen.

Kleine varkenshouders zijn niet blij met de voorgestelde maatregelen. Zij zien in de Afrikaanse varkenspest en de manier waarop de ziekte wordt bestreden een verborgen agenda die erop is gericht de kleine varkenshouderij uit de markt te drukken ten gunste van de grote industrieel opgezette bedrijven.

Eén reactie

  • flyinghollander

    Probleem is iedereen heeft een varken nog in de achtertuin.

Of registreer je om te kunnen reageren.