Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Rudolf Raymakers wint innovatieprijs gezonder produceren

Venray – Dierenarts Rudolf Raymakers van de Varkenspraktijk heeft de innovatieprijs gezonder produceren gewonnen.

Raymakers kreeg de beker dinsdag uitgereikt op het praktijksymposium hogere varkensgezondheid in Venray. Naast Raymakers waren Manon Houben en Mart Smolders genomineerd. Middels een gecombineerde jury- online- en publieksstemming kreeg Raymakers uiteindelijk 36 procent van de stemmen. Mart Smolders van Schippers Bladel en  Manon Houben van PorQ volgden met respectievelijk 33 en 31 procent van de stemmen.

Volgens de jury stond Raymakers als begeleidend dierenarts van VIC Sterksel mede aan de wieg van het kengetal 'dierdagdosering' en de aanpak voor het terugdringen van het antibioticagebruik. "Rudolf is voortdurend actief betrokken bij onderzoek waarvan hij de resultaten gebruikt voor het aanscherpen van zijn visie op het houden van gezonde varkens. Ook staat hij bekend als onvermoeibaar debater tijdens symposia, studieclubs en cursussen over varkensgezondheid', aldus juryvoorzitter Han Swinkels.

In totaal kwamen een kleine 500 varkenshouders, dierenartsen en andere belangstellenden naar het symposium hogere varkensgezondheid dat is georganiseerd door Coppens, PIC en Boerderij.

Eén reactie

  • info361

    Alle drie zijn het prima pleitbezorgers voor een hogere varkensgezondheid, toch een terechte winnaar. Hiermee komt de varkenshouderij verder.
    Gefeliciteerd Rudolf
    Henk Roefs

Of registreer je om te kunnen reageren.