Varkenshouderij

Nieuws

Begrip voor Bennie van Til

Aarle Rixtel - LTO Varkenshouderij-voorzitter Maarten Rooijakkers heeft begrip voor het aftreden van NVV-voorzitter Bennie van Til. Hij noemt het terugtreden van Van Til verrassend en jammer.

"Hij moet kiezen voor z'n gezondheid en dat respecteer ik. Het is wel jammer. Hij had toch de reputatie van bruggenbouwer en op dat punt waren de verwachtingen hoog."

Rooijakkers zegt vertrouwen te hebben in de continuïteit van het werk voor de varkenssector. "Er zit bij de NVV een jong en ambitieus bestuur. De continuïteit komt niet in gevaar. Alles loopt gewoon door."

Ook Johnny Hogenkamp in Dalfsen, één van de voortrekkers van het Eén varkensgeluid-initiatief en NVV-lid, heeft er vertrouwen in dat er een goede nieuwe voorzitter komt en dat het ene varkensgeluid in stand blijft. "Het loopt tot nu toe goed. Er is wel wat gedoe rond de Brabantse Zorvuldigheidsscore, maar dat is toch in de eerste plaats een lokaal probleem."

Martin Houben in Ysselsteyn was vanuit LTO betrokken bij Eén varkensgeluid. Ook hij is niet meteen bezorgd over het stagneren van de samenwerking van LTO en NVV. "Het blijkt maar weer dat zo'n voorzitterschap een zware taak is. Je mag je afvragen of het nu per se noodzakelijk is dat je een voorzitter zoekt die een bedrijf heeft. Dat is bijna niet meer te combineren." Houben wijst er verder op dat het noodzakelijk is dat de nieuwe producentenorganisatie er zo snel mogelijk komt. "2014 is wel het jaar dat alles gaat gebeuren."

Of registreer je om te kunnen reageren.