Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Radioactieve varkens in Japan

Fukushima – Kruisingen tussen wilde zwijnen en varkens, zogenaamde zwijnvarkens, bedreigen de inwoners van de Japanse regio Fukushima die na de tsunami en nucleaire ramp van begin 2011 willen terugkeren.

De dieren zijn kruisingen van rondzwervende wilde zwijnen en varkens die na de ramp door de boeren aan hun lot werden overgelaten. Omdat ze al die tijd in het radioactieve gebied hebben rondgezworven, zijn de dieren zelf ook met radioactieve straling besmet. Nu een aantal bewoners van de regio langzaam terugkeert, beginnen de zwijnvarkens zich tegoed te doen aan hun tuinen, etensresten en ander voedsel. De dieren blijken niet bang te zijn voor mensen en zijn dus moeilijk te verjagen. De autoriteiten hebben daarom groepen jagers ingeschakeld om de zwijnvarkens zo veel mogelijk uit te roeien.

Laatste reacties

 • gerard364099

  zijn ze ook lichtgevend

 • l coumans

  zien er anders wel stralend uit

 • politiek

  Wat heeft het voor nut om over de varkens aan de andere kant van de wereld te schrijven. ? ( als de eigen slachterijen, varkenssector in een zware crises zit )

 • Buurman

  Onze varkenskarbonaadjes gaan ook over de hele wereld.

 • W Geverink

  Presies Buurman. En als je je een beetje verdiept in wat er over de grens gebeurd is de crisis in eigen land ook beter te verklaren. En als je weet hoe varkens in andere landen gehouden worden krijg je ook geen Boerderij reportage voorgeschoteld over een revolutionair nieuw huisvestingsysteem dat achteraf in een ander land al meer dan dertig jaar wordt gebruikt en volledig uitontwikkeld is.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.