Varkenshouderij

Nieuws

Ook Britten bezorgd over varkenspest

Londen – De Britse bond van varkenshouders National Pig Association (NPA) heeft naar aanleiding van de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Litouwen de leden opgeroepen de veterinaire veiligheid rond hun bedrijf verder op te voeren.

De NPA vraagt daarbij vooral te letten op mensen – vaak werknemers – die terugkeren uit een land in Oost-Europa. Zij moeten na terugkeer in ieder geval minimaal drie dagen op geen enkele manier met varkens in aanraking komen, aldus de bond. Varkenshouders moeten hun werknemers uit die gebieden ook informeren over de situatie en de te nemen voorzorgsmaatregelen.

Verder moeten varkenshouders ervoor zorgen dat er geen vlees of vleesproducten in de stallen komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.