Varkenshouderij

Nieuws

Nederland exporteert minder varkensvlees

Damme - Nederlandse bedrijven exporteerden tot en met september vorig jaar 528.000 ton varkensvlees. Dat betekent een daling met 7 procent ten opzichte van de eerste negen maanden van 2012.

Italië, de belangrijkste afnemer van Nederland met een aandeel van 17 procent, bestelde 6 procent minder (zo'n 90.000 ton). Naar Duitsland, na Italië de beste klant van Nederland, ging 16 procent minder. Nederland exporteerde bijna evenveel naar zijn op twee na belangrijkste exportland Griekenland. Het Verenigd Koninkrijk bestelde 14 procent minder met 70.500 ton. Dat meldt de Duitse organisatie van varkenshouders Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands. Die achteruitgang van de Nederlandse uitvoer is in 2013 groter dan die in 2012. Toen daalde de Nederlandse uitvoer van varkensvlees met 5,2 procent volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.