Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

NVV-biggenprijs 2 euro hoger

Barneveld - De Nederlandse Vakbond varkenshouders verhoogt zijn biggenprijs voor komende week met 2 euro naar €53,00 per stuk. Dat is 5 euro meer dan een jaar geleden.

Door de stijgende varkensprijzen is de vraag naar biggen goed bij Nederlandse en Duitse vleesvarkenshouders. Zij zijn daardoor in een betere stemming en verwachten de komende weken een verdere verhoging van de varkensprijzen. Het aanbod van biggen is bovendien erg krap door terugkomende zeugen in de afgelopen warme zomer. Oost- en Zuid-Europese vleesvarkenshouders zijn terughoudender met het opleggen van Nederlandse biggen. Zij vinden de dieren te duur ten opzichte van de huidige opbrengst van vleesvarkens en hebben kennelijk wat minder positieve verwachtingen voor de ontwikkeling van de varkensprijzen in de komende maanden.

Laatste reacties

  • Popejopie

    Nou, dat is nog eens durf. NVV prijs 1 euro boven de duitse Nord-West prijs. Ik ben toch benieuwd hoe lang dat zo blijft.

  • Gerben0706

    goed zo de varkensprijs mag wel wat hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.