VarkensNieuws

Minder noteringen vanwege varkenspest

Doetinchem – De slachterijen Compaxo, Hilckmann en van Rooi Meat maakten woensdag geen varkensprijzen bekend door de onduidelijke situatie als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Litouwen. Rusland overweegt om zijn grenzen te sluiten voor varkensvlees uit heel Europa.

Normaal gesproken publiceren deze drie slachterijen hun varkensprijzen iedere woensdag voor de lopende week. Woensdag 29 januari gebeurde dat dus niet. Wanneer ze wel komen is nog niet te zeggen.

Nederland mag weliswaar geen varkensvlees naar Rusland exporteren, maar andere Europese landen doen dit volop. Tot en met november kwam de Europese uitvoer van varkensvlees naar Rusland uit op ruim 700.000 ton op een totale EU-export van bijna 2,9 miljoen ton volgens de Europese Commissie. Rusland neemt dus een kwart van de EU-uitvoer voor zijn rekening. “Een sluiting van de Russische grens voor heel Europa kan grote negatieve gevolgen hebben voor de Europese varkensvleesmarkt”, stelt Marc van Rooi, directeur van Van Rooi Meat.

Beheer
WP Admin