Varkenshouderij

Nieuws

'Frans' varkensvlees komt uit België

Houplines – Een groep varkenshouders uit Noord-Frankrijk heeft bij een 'controle' in een supermarkt vastgesteld dat varkensvlees met het Franse herkomstlogo VPF in werkelijkheid uit België afkomstig was.

Een klein aantal pakken lag al in het schap maar bij verdere controle in de koelkasten, waartoe de boeren zich toegang verschaften, bleek veel meer 'Frans' vlees van over de grens te komen. "Ze zetten er het VPF-merkje op om het aantrekkelijker te maken voor de klant maar in feite misleiden ze die", aldus een woordvoerder van de regionale boerenbond FDSEA die de actie organiseerde. De Franse varkenshouderij probeert de vleessector al tijden te overtuigen van het gebruik van het VPF merk maar ziet dat op deze manier ondermijnt, denkt de bond.

Of registreer je om te kunnen reageren.