Varkenshouderij

Nieuws

Duteweerd sluit NVV-voorzitterschap niet uit

Barneveld - Penningmeester en vicevoorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders Theo Duteweerd wijst op voorhand het voorzitterschap van de NVV niet af.

Dat verklaart hij in een interview met Boerderij. Duteweerd zegt niet in te zijn voor het voorzitterschap van de vakbond. "Dat is niet mijn ambitie. Ik zie mijzelf als ideale tweede man. Een aanjager die de organisatie en het bestuur scherp houdt." Niettemin verklaart Duteweerd dat mocht er een verzoek komen om de NVV te leiden, hij ook niet uitsluit daar op in te gaan.

De NVV zit sinds eind december vorig jaar zonder voorzitter. Toen maakte Bennie van Til bekend om gezondheidsredenen zijn taken per direct neer te leggen. Van Til was een halfjaar voorzitter.

Het streven van de NVV is op de ledenvergadering in mei een nieuwe voorzitter voor te dragen aan de leden.  Een vertrouwenscommissie bestaande uit twee leden van het dagelijks bestuur en drie regiobestuurders heeft als taak met een voorzitter te komen. Duteweerd is overigens zelf ook lid van deze commissie.

In hetzelfde interview verklaart Duteweerd het zich persoonlijk persoonlijk aan te rekenen dat de dierrechten blijven voor de varkenshouderij. "Ik weet niet of het resultaat anders zou zijn geweest door er dichter op te zitten, maar ik heb teveel vertrouwd op een goede afloop."

Volgens Duteweerd blijft er geen werk liggen bij de NVV nu het bestuur incompleet is. Dat wordt allemaal opgevangen.

Volgende week in Boerderij weekblad een uitgebreid artikel over de NVV en een interview met Duteweerd, naar aanleiding van het vertrek van Van Til.

Of registreer je om te kunnen reageren.