Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Duitse varkensprijzen onverwacht omhoog

Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijzen vandaag geheel onverwacht en met grote tegenzin met 3 cent naar €1,55 per kilo geslacht-gewicht. De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch dwingt hen daartoe.

Varkensvlees levert niet meer geld op. Integendeel: de opbrengst staat eerder onder druk. De prijs op de Duitse veiling Teleporc daalde daardoor afgelopen woensdag nog met 3 cent naar €1,57 per kilo.

Het aanbod van vleesvarkens is begin volgende week nog groot, maar aan het eind van de week klein. Dan is de opeenhoping na de feestdagen aan het eind van het jaar voorbij. Vleesvarkenshouders leverden met die dagen veel minder slachtrijpe dieren dan gebruikelijk. In het begin van het nieuwe jaar kwam er zodoende een groot aantal vleesvarkens op de markt. De Duitse slachtgewichten waren daardoor erg hoog (gemiddeld 96,4 kilo) bij een wekelijkse aanvoer bij Duitse slachterijen van ruim 1 miljoen stuks.

Laatste reacties

  • w v gemert

    De stijging is niet onverwacht, de slachterijen hebben de markt weten te drukken de laatste week met Tonisch voorop en Vion op hun hielen. Van Rooij verhoogde op basis van de markt, de anderen misbruikte hun machtspositie om geen inhoud te geven van de markt bewegingen .

  • boerkebrabant

    ja, als van rooi er niet was zou het er nog slechter uit gezien hebben. kijk maar eens terug, en je ziet vaak dat van rooi begint met verhogen, en als het echt niet anders kan volg de rest na een tijdje ook. ik vermoed wel dat er door andere slachterij het verschil met van rooi bij mondige leveranciers wel bij betaald word, is toch mooi voor die mensen, (als ze maar weten aan wie ze die nabetalingen te danken hebben)

Of registreer je om te kunnen reageren.