Varkenshouderij

Nieuws 2963 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensprijs 4 cent hoger

Oldenburg - De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verhoogt zijn varkensprijs vrijdag met 4 cent naar €1,59 per kilo. De stijging is een gevolg van een krap varkensaanbod. Daardoor moeten slachterijen meer geld bieden om de dieren aan de haak te slaan. Zij volgen de prijsverhoging van de Vereinigung met zeer grote tegenzin, omdat varkensvlees de afgelopen weken minder geld opbracht. De opbrengst stijgt deze week iets, maar geen 4 cent.

Door het krappe varkensaanbod is tussen Nederlandse slachterijen ook een flinke strijd gaande om de slachthaken te vullen. Van Rooi Meat is daarbij de grote aanjager. Het bedrijf verhoogde zijn varkensprijs 2 weken geleden al met 2 cent per kilo. Alle andere Nederlandse varkensvleesbedrijven volgden toen niet, omdat het varkensaanbod toen nog erg groot was en het gemiddelde slachtgewicht een recordhoogte bereikte met 95,73 kilo. Compaxo en Hilckmann verhoogden hun prijs vorige week toch. Vion deed deze week 3 cent bovenop zijn prijs, maar Van Rooi Meat verhoogde met hetzelfde bedrag. Compaxo en Hilckmann konden deze stijging niet volgen en verhoogden met 2 cent.

Niet alleen in Duitsland stijgen de varkensprijzen, maar ook in Frankrijk. Op de Franse varkensveiling Marché Porc Breton noteerden vleesvarkens vorige week maandag 0,1 cent en afgelopen donderdag 0,6 cent hoger. Daarmee kwam de totale Franse stijging uit op 0,7 cent per kilo. In het Spaanse Lerida noteerden vleesvarkens vrijdag 0,4 cent hoger op €1,215 per kilo levend-gewicht.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Derk Klein Kranenberg, dit had je kunnen en moeten zien aankomen afgelopen maandag toen jouw prognose was gelijk, een miskleun.

  • Ad7

    Weet Derk misschien wat van Rooij in de correctie naar de boer doet? Anders weet wvg het misschien wel, lijkt ook wel goed op de hoogte!

  • info988

    wat wordt er dan betaald op de van rooij prijs voor 200 varkens per wk ex programmatoeslag

Of registreer je om te kunnen reageren.