Varkenshouderij

Nieuws

Denen slachten 1 procent minder varkens

Fredericia - De Deense slachterijen hebben vorig jaar slechts 1 procent minder vleesvarkens en zeugen geslacht dan in 2012. Dat blijkt uit cijfers van varkenshouderorganisatie Danske Svineproducenter.

Het aantal verwerkte varkens daalde daarmee naar krap 19,2 miljoen, tegen krap 19,4 miljoen in het voorafgaande jaar. Danish Crown is de veruit dominerende slachter met vorig jaar tegen de 15 miljoen aan de haak gebrachte varkens. Bij alle zeven slachterijen van het concern was groei te zien, uiteenlopend van 6 procent tot 0,1 procent. Tönnies-dochter Slagteri Brørup slachtte 1,47 miljoen dieren. Dat waren er bijna 26 procent meer. Tönnies is de op twee na grootste slachter in Denemarken.

In 2012 daalde het slachtvolume aanzienlijk sterker. In 2011 werden nog 20,4 miljoen varkens verwerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.