Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Beursprijs varkens wel omhoog

Zoetermeer –De beursprijs van de vleesvarkens is met 1 cent verhoogd naar €1,51 per kilo geslacht gewicht. De biggenprijs stijgt komende week naar verwachting met €0,50, meldt de noteringscommissie van de Nederlandse handelaren.

De Nederlandse handel wijkt met deze prijsstijging af van de ontwikkelingen in Duitsland. Daar hadden handelaren en varkenshouders wel op een iets hogere varkensprijs gerekend, maar slachterijen hielden dit tegen met het oog op een toenemend aanbod in de loop van de week. Daarnaast werd er op gewezen dat ook de vleesverkoop wat moeizamer loopt.

De biggenmarkt trekt nog steeds aan wat de prijzen aan gaat. In de afgelopen week viel de definitieve beursprijs iets hoger uit dan vorige week vrijdag werd verwacht. Voor deze week wordt een verdere stijging verwacht van €0,50 per stuk naar €50 per stuk.

Laatste reacties

 • Biggemans

  Als er 2 cent na de vertrekprijs betaald wordt wat is dat dan?.
  Op ons Vion afrekening staat nu ineens onder de vertrekprijs een correctie van € 0,02. Wordt deze door andere vertrekprijzen ook gehanteerd ??

 • V. Arkenshouder

  nee, die durven ze gewoon in de basisnotering te tonen!!

 • w v gemert

  Vion een eerlijke prijs ? Ik dacht het niet. De brutale mensen hebben de halve wereld is het gezegde.

 • V. Arkenshouder

  juust.
  vraag maar is na wat je buurman betaald krijgt van vion??

 • V. Arkenshouder

  lang geleden toen we an vion leverden kon er nooit geen ene cent bij als je het vroeg, en bij de buurman die ze binnen moesten halen kon alles, en dan heb je jaren lang trouw geleverd, vaste klanten tellen blijkbaar nie mee!

 • koestal

  dit is nog geen cent teveel

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.