Varkenshouderij

Nieuws 11 reacties

Beursprijs varkens stijgt 4 cent

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens gaat nog eens 4 cent per kilo omhoog. De prijsstijging vloeit voort uit een krap aanbod aan slachtrijpe varkens. In Duitsland stegen de prijzen vandaag ook al 4 cent per kilo.

De slachterijen zoeken varkens om hun slachthaken vol te krijgen. De gretigheid waarmee dit gepaard gaat heeft tot gevolg dat ze toch iets meer voor de dieren moeten betalen. Het vlees levert op dit moment weliswaar ook iets meer op, maar het ziet er naar uit dat de varkensprijzen toch wat sterker stijgen dan de opbrengstprijzen van het vlees. De beursprijs is sinds begin dit jaar met 7 cent gestegen naar €1,57 per kilo geslacht gewicht.

De positieve stemming in de vleesvarkensmarkt draagt bij aan een verdere stijging van de biggenprijs. De handel verwacht dat de biggenprijs de komende week met €1 per stuk stijgt. De noteringscommissie van de NVV verhoogde haar notering eerder vandaag al met €2 naar €53 per big.

Laatste reacties

 • jan hien

  NVV waar ben je mee bezig dit is toch niet meer geloof waardig je staart hoger dan de Duitsers , voor een export land denk toch na ,je maak je belachelijk

 • Biggemans

  Dat kan ik wel snappen, als er nu alweer 5 euro bovenop de VION notering betaald wordt voor gewone koppels biggen (terwijl nog niet zolang geleden 10 € is omgewisseld)

 • wimpy

  Juist Fonds als je de toeslagen in de hand wil houden moet de notering op een goed niveau staan dat heeft de nvv nu schijnbaar wel in de gaten

 • frans1

  Vion is wel inclusief BTW en Nvv exclusief
  Vraag me ook af, of het bij Nvv wel om de marktprijs draait of om een MACHTPRIJS ., Macht wil zeggen dat je leider bent in daadwerkelijke aan en verkoop van een product , en niet met natte vinger een prijs uitgeven voor een belangen organisatie.

 • John*

  lang leve de toeslagen.. nvv wil hoog blijven zodat de toeslagen niet uit de pan reizen. Daar slagen ze nu wel in!

 • jan hien

  John, en toch ga de toeslag van nvv ook omhoog dus dat is ook maar gelul maar we zullen van de zomer wel zien waar die duren biggen blijven en dan kost de handelaar weer geld

 • Biggemans

  Toeslag is iets waar handelaren mee kunnen spelen.
  Bij ons is het een spel tussen fokker en mester.
  Mijn schoonbroer in Ulicoten verkoopt biggen, die gaan naar een mester en daar zit 3,30 € tussen. Ok, € 0,80 voor transport, maar die andere
  € 2,50 waar blijft dat ??

 • John*

  en de handelaren willen aan alle biggen verdienen, als de duurste biggen geld gaan kosten gaat de basisprijs naar beneden.

 • Biggemans

  Ik denk onzin John*, er worden al biggentjes verkocht voor 9,50 € boven de Vion roepprijs ( ok wel alle 2 weken 900 stuks ) hoe zie U dat dan?
  zie reactie 2 : dat gaat dus 19,50 € geworden. Welke fokker heeft dit ooit mogen ontvangen bij U ? We spreken dan over 9 % van de vertreknotering.

 • a.van.hoof1

  De biggenprijs wordt gelukkig nog wel voor het grootste deel bepaald door vraag en aanbod terwijl de vleesvarkensprijs in mijn ogen structureel laag wordt gehouden door de slechte onderhandelingspositie van de slachterijen bij de supermarkten.

 • John*

  dat die toeslagen zo hoog oplopen komt dus doordat de basisprijs van de biggen naar beneden wordt gezet als de duurste biggen geld gaan kosten. afgesproken prijs is zeg maar beurs + 6 voor de biggen. handelaar ontvangt beurs + 8.. niets aan de hand.. afgesproken prijs is 8 euro handelaar ontvangt 8.. dan gaat de basis prijs met 1 naar beneden.. als de markt weer aantrekt staat de + 8 er nog steeds. de wakkere fokker wil dan weer omdat de handelaar alweer + 10 ontvangt voor zijn biggen en wil ook + 10 voor de biggen.. dit gaat elke keer door totdat er dubbele cijfers geschreven worden en de toeslagen weer ingewisseld worden.. in de roepprijs.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.