Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Beursprijs varkens 5 cent onderuit

Zoetermeer – De Nederlandse varkenshandel ziet de bui al hangen nu Tönnies de varkensprijs met ingang van maandag met vijf cent per kilo verlaagt. De aankondiging van deze prijsverlaging heeft ertoe geleid dat de noteringscommissie van de Nederlandse beursprijs zich genoodzaakt ziet de notering met vijf cent te verlagen naar €1,52 per kilo geslacht gewicht.

Daarmee is de opleving van de afgelopen twee weken met één haal bijna weggepoetst. De beursprijs begon het jaar op een prijsniveau van €1,50 per kilo geslacht gewicht. Onder invloed van een krap aanbod steeg deze prijs de afgelopen twee weken naar €1,57 per kilo. Hoop op een verder aantrekken van de markt verdween als sneeuw voor de zon nadat op Europees grondgebied Afrikaanse varkenspest is geconstateerd bij wilde zwijnen. Na de bekendmaking ging Rusland op slot voor Europees vlees.

De afzetproblemen hebben ertoe geleid dat de noteringscommissie van de Duitse Vereinigungspreis de prijs niet verder kon verhogen en dat er uiteindelijk vandaag een onveranderde notering uit de bus kwam. De Duitse slachterij Tönnies deed hier nog een flinke schep bovenop door aan te kondigen dat de prijs met ingang van maandag met 5 cent omlaag gaat. Daarmee zet de vondst van Afrikaanse varkenspest in een klein deel van Litouwen een lelijke streep door het moeizame prijsherstel dat de laatste twee weken optrad in de varkensmarkt.

Ondanks deze blijft de prijsvorming op de biggenmarkt nog in de benen. Zowel de beursprijs als de NVV-notering blijven onveranderd. Daarmee is voorlopig wel een einde gekomen aan de prijsstijging in de afgelopen weken.

Laatste reacties

 • Biggemans

  Ik verkies dan maar op NVV te vertrekken, zij weten de prijs precies hoog te houden. Weet iemand die in Belgie koopt op NVV, ?

 • fransderondhoeven

  fons weet jij heeel goed wie wat beurt anders vraag maar aan catelijn van hilckman

 • varkenshouder1

  Het is wel weer duidelijk dat de beurs een verlengstuk is van de slachterijen.
  Handelaren rijden op commissie in NL en hebben te luisteren naar hun afnemer. Dat komt ook in de prijs weer naar voren deze week.

 • massy

  Iedereen pakt zijn marge en de varkenshouder die moet maar zien er komt een tijd??????

 • c.putten

  de slagers en supermarkten plukken hiervan de vruchten,lagere inkoopkosten,zelfde verkoopprijsen.

 • niet

  Juist wat voegt de beurscommissie nog toe??? De Duitse Vereinigungspreis blijft wel staan en zakt niet weg!! Varkens verkopen op die prijs de rest is gewoon een verleng stuk van de slachterijen. Iedereen is gewaarschuwd.

 • Cees Oostrom.

  Beursprijs was week 05 + 4 cent, zij hebben er best aan getrokken, slachterijen zijn niet meegegaan. Nu reëel zijn varkens zakken nog verder. Handel heeft er een paar weken geen vertrouwen in. Denk dat jullie er andere week heel bij mee zijn met -5. Duitse boeren willen niet leveren voor deze prijs, die doen dat liever voor -10 een week later.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.