Varkenshouderij

Nieuws 7 reactieslaatste update:5 jan 2014

Bennie van Til treedt af als voorzitter NVV

Hummelo - Bennie van Til heeft met onmiddellijke ingang zijn functie als voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) neergelegd. Reden voor deze beslissing zijn gezondheidsproblemen.

De voorzitter maakte zijn beslissing vlak voor het nieuwe jaar bekend bij het dagelijks en landelijk Bestuur van de NVV. De leden zijn dit weekeinde, via een persoonlijke brief van Van Til, ingelicht.

In de brief schrijft van Til dat zijn gezondheid op dit moment te wensen over laat: "Het voorzitterschap en daarmee de tijd die ik in deze functie moet (en wíl) steken én de belangrijke dossiers die de varkenshouderij momenteel bezighouden, hebben de laatste weken een negatieve impact gehad op mijn lichaam. Met als gevolg dat ik mijn taken  niet meer kan uitvoeren, zoals ik vind dat een voorzitter die móet uitvoeren: vol energie, werkplezier en 100 procent gefocust. Voor mij en mijn gezin is de hoogste prioriteit nu dat ik mij volledig richt op mijn herstel. Dit hoop ik onder meer te bereiken door veel rust te nemen en mijn lichaam weer fit te krijgen."

Verder schrijft van Til: "laat er geen misverstand over bestaan: ik kijk met veel plezier terug op de maanden dat ik voorzitter was. Wij hebben een krachtige organisatie met oog en oor voor onze leden. De leden benutten hun recht op inspraak op de beslissingen die wij willen nemen, ten volle en tonen daarmee een grote betrokkenheid. Niet alleen bij de organisatie, maar ook bij de gehele (toekomst van de) varkenssector."

Bennie van Til trad in juni aan als opvolger van Wyno Zwanenburg, nadat hij in maart door het Landelijke Bestuur unaniem was voorgedragen. Eerder was hij van 1994 tot 1997 onder wijlen Wien van den Brink vicevoorzitter van de NVV.

Zijn taken worden voorlopig waargenomen door vicevoorzitter Theo Duteweerd. De NVV hoopt zo snel mogelijk een nieuwe voorzitter te kunnen voordragen.

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  Veel sterkte Bennie. Dat wordt een hele zoektocht voor de NVV want in het DB zit niemand die de kwaliteiten van Bennie, maar zeker niet die van Wyno Zwanenburg bezit.

 • boerkebrabant

  ja, een bestuurs en zeker een voorzitters functie is altijd een zware opgave. de meeste ondernemers moeten al hun energie inzetten voor het voortbestaan van hun bedrijf. een zeer goede beloning zou wel helpen om iemand die geschikt is voor die zware baan te vinden

 • WT

  Laat het DB of de vice voorzitter eerst maar eens openheid geven omtrent hun ledenbestand. Wedden dat er geen handvol echte vleesvarkenshouders nog lid zijn van deze club. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het vertrek van Bennie hier alles mee te maken heeft.

  Veel sterkte Bennie.

 • w v gemert

  peetenchristel1 u ziet spoken.

 • norbert79

  w v gemert leuk baantje voor jou!!!! Haha

 • evanderpasch1

  welke kwaliteiten had wyno varkenshouder

 • Wim Toornstra

  Nou evanderpasch de specialiteit van Wyno was de biggenprijs kunstmatig hoog houden!!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.